2025 Ramazan Bayramı Ne Zaman? Gelecek Yılın Ramazan Takvimi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç 2025 Ramazan Bayramı Ne Zaman? Gelecek Yılın Ramazan Takvimi
A
a

Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte, pek çok kişi 2025 yılındaki Ramazan ayının başlangıç tarihini merak etmeye başladı. Üç ayların gelişiyle birlikte, oruç ibadetinin gerçekleştirildiği Ramazan ayının ne zaman başlayacağı, Ramazan Bayramı'nın hangi tarihte kutlanacağı güncel bir konu haline geldi. Peki 2025'te Ramazan ne zaman başlıyor, Ramazan bayramı ne zaman kutlanacak?

Sütiş Eskişehir
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıklamalarına göre; 2025 yılı Ramazan ayı 1 Mart Cumartesi günü başlayacak. Ramazan ayının 26. günü olan 26 Mart Çarşamba günü ise Kadir Gecesi idrak edilecek. Ayın 29'unda, yani 29 Mart Cumartesi günü ise Ramazan'ın son günü olacak.

2025 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

2025 Ramazan Bayramı ise 30 Mart Pazar günü kutlanacak. Bu mübarek günde Müslümanlar bir araya gelerek, ibadetlerini yerine getirecek, aileleriyle ve sevdikleriyle bir arada olmanın mutluluğunu yaşayacak.

Ramazan ayı, Müslümanlar için manevi anlamda çok değerli ve önemli bir zaman dilimidir. Bu bereketli ayda, ibadet, dua ve iyilik yapma gibi güzel amellere yönelme fırsatı bulunur. Ramazan ruhunu içselleştiren Müslümanlar, ebedi mutluluğa ulaşmanın kapılarını aralar.

Ramazan Ayının Önemi

Ramazan, insanlığa rehberlik eden Kur'an-ı Kerim'in inmeye başladığı kutlu bir aydır. Bu mübarek ay, oruç tutarak kişiyi hem ruhsal hem bedensel olarak arındırır. Aynı zamanda, Ramazan; yardımlaşma, paylaşma ve şefkat gösterme ayıdır. Toplumun tüm kesimleri, bu ay içinde ihtiyaç sahiplerine destek olmak için bir araya gelir. Böylece, Ramazan; sevgi, merhamet ve kardeşlik duygularının pekiştiği, insanlığın birlik ve beraberlik içinde yükseldiği bir dönem olarak öne çıkar. Bu anlamda, Ramazan; bütün insanlığı hidayete ve mutluluğa ulaştırmayı hedefleyen İslam dininin temel esaslarından biri olan oruç ibadetinin de yerine getirildiği müstesna bir aydır.
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi