Bakalım Özel ne diyecek? 

İYİ Parti’den 6 Aralık’ta istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu CHP’ye katıldı. Yanıkömeroğlu’nun rozetini, CHP Genel Başkanı Özgür Özel taktı. Hayırlısı olsun.

26 Nisan 2024 09:21
A
a
Sütiş Eskişehir

İYİ Parti’den 6 Aralık’ta istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu CHP’ye katıldı. Yanıkömeroğlu’nun rozetini, CHP Genel Başkanı Özgür Özel taktı. Hayırlısı olsun.

Aynı Özgür Özel’in seçim çalışmaları için Eskişehir’i ziyaret ettiği zaman, Nebi Hatipoğlu’nu bir araba laf ettiğini hatırlıyoruz. Özgür Özel bu ziyaretinde bayramlık ağzını açmış ve Nebi Hatipoğlu’na ağzına geleni söylemişti. Çok iyi hatırlıyorum Özgür Özel burada, “Bir milli irade hırsızlığıyla, bir siyasi yankesicilikle AK Parti’ye transfer olan birisi şimdi de diyor ki Eskişehir’i ben yöneteyim.”
Şimdi atalarımız boşuna “Büyük lokma ye ama, büyük laf konuşma” dememiş. Eğer ki bir milletvekilinin partisini değiştirip AK Parti’ye geçmesi “Milli İrade hırsızlığı veya siyasi yankesicilik” ise, CHP’ye geçmesi ne oluyor? Siyasi tırnakçılık mı? Siyasi kapkaççılık mı? Ben Özgür Özel’i görsem, kendisine soracağım ilk soru bu olurdu. 

Fakıbaba örnek alınmalı

Milletvekilleri makul ve anlaşılabilir bir sebep olmadan parti değiştirirlerse, vatandaş gözünde itibarlarını çok kötü zedeliyorlar. “Fırıldak Kubilay” gibi isimler Türk Milletinin hafızasından silinmedi. Ancak kendisine hiç laf ettirmeden parti değiştirenler de oldu. Bunun en güzel ve temiz örneğini İYİ Partili Ahmet Eşref Fakıbaba yaptı. Bir dönem Tarım Bakanı da olan Fakıbaba AK Parti Şanlıurfa Milletvekiliydi ve İYİ Parti’ye geçerken milletvekilliğinden de istifa etmişti. Bence Fakıbaba’nın politikacılar tarafından örnek alınması gerekiyor.

Jandarma’dan büyük operasyon 

Mahmudiye ilçesinde ellerindeki 1.866 parça tarihi eseri satmaya çalışan 3 zanlı gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 kişinin ellerindeki tarihi eserleri satmak için müşteri aradığı bilgisine ulaştı. Daha sonra alıcı kılığında kaçakçılarla pazarlığa oturan Jandarma görevlileri, başarılı bir suçüstü operasyonu yaptı. 
Ülkemizde nasıl bir tarihi zenginliğin üzerinde oturduğumuzun farkında değiliz. Mısır gibi bir ülke, akıllılık edip arkeolojiye yatırım yaptı ve bu işten büyük paralar kazanıyor. Ancak biz Türkler atalarımızın bize bıraktığı kültürel mirasın farkında değiliz ve yağma edilmesine aldırış etmiyoruz.
Eskişehir Jandarmasını tebrik ederim. Çok önemli bir operasyon gerçekleştirmişler. Başarılarının devamını dileriz.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi