Mamuca Göleti Nerede? Nasıl Gidilir? Mamuca Piknik Alanında Ne Yapılır?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Mamuca Göleti Nerede? Nasıl Gidilir? Mamuca Piknik Alanında Ne Yapılır?
A
a

Eskişehir, doğal güzellikleriyle herkesi kendisine çekmesini biliyor. Özellikle güzel havalarda ve sonbaharda kendini doğanın kucağına atmak isteyenlerin en popüler adreslerinden biri de Mamuca Göleti. Peki Mamuca Göleti nerede, nasıl gidilir ve neler yapılır dersiniz? Hepsi haberimizde!

Sütiş Eskişehir
Mamuca Göleti Nerede? Nasıl Gidilir? Mamuca Piknik Alanında Ne Yapılır?
Bozkırın ortasında modern şehir yapısyla, sanat ve kültür müzeleriyle yerli ve yabancı turistlerin gözde şehri Eskişehir, doğal güzellikleriyle de herkesi kendisine çekmesini biliyor. Özellikle güzel havalarda ve sonbaharda kendini doğanın kucağına atmak isteyenlerin en popüler adreslerinden biri de Mamuca Göleti. Peki Mamuca Göleti nerede, nasıl gidilir ve neler yapılır dersiniz? Hepsini yazımızdan okuyabilirsiniz. 

Modern belediyecilik anlayışı ve üniversite şehri oluşuyla popüler olan Eskişehir doğal güzellikleriyle de övgüyü hak ediyor. Ormanlık alanları, göletleri ve mesire alanlarıyla doğayla başbaşa kalmak isteyen herkese güzel seçenekler sunuyor. Onlardan biri de Mamuca Göleti... Mamuca Piknik Alanı'na dahil olan Mamuca Göleti'nin yol tarifi, gölette neler yapılabileceği hakkındaki soruların yanıtlarını haberimizden okuyabilirsiniz.

Mamuca Piknik Alanı ve Göleti Nasıl Bir Yer?


Eskişehir'in gizli bahçesi olan Mamuca Mesire Alanı Eskişehir merkezden biraz uzaklaşmak , doğanın kalbinde nefes almak, yürüyüş ve piknik yapmak isteyenlerin en sevdiği adreslerden. 

Mamuca Piknik alanına araçla girişte 30 TL ücret ödeniyor. Geçtiğimiz yıl Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenleme çalışmaları yapılan mesire alanında masalar, çeşmeler, temiz tuvaletler, çocuk parkı bulmak mümkün. Mamuca Göleti'nin etrafında pek çok farklı türde ağaç ve bitki türü görülebileceği gibi, gölün her saat farklı bir renge bürünmesi de buraya gelenleri mest eden bir diğer özellik. Mamuca Göleti etrafındaki masaların aralıkları yeterli mesafededir ve civarda fazlasıyla çöp kutusu bulunmaktadır. 

Eskişehirliler ve Eskişehir'e gelen turistler için oksijen dolu bir ortam sunan Mamuca Gölü kamp için de kullanılabilmektedir. Yürüyüş yapmak, bisiklet sürmek, fotoğrafçılık, balıkçılık gibi pek çok aktivitenin yapılabileceği Mamuca Göleti'nde yüzmek yasaktır. Mamuca Piknik Alanında sadece mangal alanlarının bulunduğu masalarda mangal yapılabilmektedir.

2007 Türkiye Durgun Su Kano şampiyonası Mamuca Göleti'nde yapılmıştır. 
 

Mamuca Göleti  Nerededir, Nasıl Gidilir, Yol Tarifi...


Özellikle hafta sonları çocuklu ailelerin sıkça tercih edttiği bir yer olan Mamuca Göleti'ne Eskişehir merkezden yaklaşık 18-20 dakikada ulaşılabilir. Merkeze 14 km uzaklıktaki Mamuca Göleti Eskişehir İli’nin 8 km güneydoğusunda Gülpınar (Mamuca) köyünün 1,5 km güneybatısında bulunan Sarısu deresi üzerinde yer alıyor.  

Mamuca Mesire Alanı'na toplu taşıma ile ulaşmak için 24 numaralı otobüs kullanılabilir.  Mamuca Göleti'ne gitmek için Gülpınar durağında inmek ve 15 dakika yürümek yeterlidir. 

Harita:
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi