Kanlıkavak Parkı Nerede? Nasıl Gidilir? Kanlıkavak Parkı Hikayesi ve Özellikleri

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kanlıkavak Parkı Nerede? Nasıl Gidilir? Kanlıkavak Parkı Hikayesi ve Özellikleri
A
a

Parklarıyla meşhur şehirlerimizden Eskişehir'de doğal güzellikleri ve merkeze yakınlığı ile tercih edilen Kanlıkavak Parkı nerede, nasıl gidilir, Kanlıkavak Parkı'nın hikayesi ve özelliklerini sizin için derledik

Sütiş Eskişehir
Eskişehir parklarıyla ve doğal güzellikleriyle öne çıkan bir şehir. Kanlıkavak Parkı da hem doğal güzellikleri hem de vatandaşların kolay ulaşım sağlayabileceği bir yerde konumlanmasıyla popüler. Açıkhavada huzurlu vakit geçirmek isteyenler Kanlıkavak Parkı'na nasıl gidilir sorusunun yanıtını arıyorlar.  Parkı gördükten sonra Kanlıkavak Parkı'nın özelliklerini ve hikayesini de merak ediyorlar. İşte Eskişehir Kanlıkavak Parkı hakkında merak edilenler;

Eskişehir KanlıKavak Parkı'na Nasıl Gidilir?


Kanlıkavak Parkı'nın nerede olduğu sıklıkla dile getirilen bir sorudur. Eskişehir'in ortasında yer alan Kanlıkavak Parkı, Osmangazi ile Kırmızı toprak mahallesi arasında yer alıyor. Yürüyerek 30 dakikada ulaşabileceğiniz Kanlıkavak Parkı'na tramvay ile ulaşmak da mümkün. Çoğunlukla bisikletli gençlerin uğrak yeri olan Kanlıkavak Parkı'na toplu taşıma ile gitmek isteyenler için pek çok farklı seçenek bulunmaktadır. 

Eskişehir Tren Garı’nın önünden geçen 16 veya 19 numaralı dolmuşlar Kanlıkavak Parkı'na gimektedir Aynı zamanda Kanlıkavak Parkı yakınından eçen otobüs hatları da kullanılabilir. Bunlar; 31S, 43S, 63K, 9S numaralı otobüslerdir.

Kanlıkavak Parkı Özellikleri


Eskişehir'in simge parklarından biri olan Kanlıkavak Parkı açıkhavada vakit geçirmeyi seven aileler, gençler ve yürüyüş yapmayı, bisiklet sürmeyi seven sporcuların en favori adreslerinden biri haline geldi.  10 bin m2 alana sahip olan Kanlıkavak Parkı, Eskişehir’in en güzel parklarından biri ve Avrupa'daki parklarla yarıştırılıyor. Geçtiğimiz yıllarda yenilenen parkta oturma alanları, cafe,süs havuzu,yürüyüş yolları, çocuk oyun ve fitness alanları bulunuyor.

Sonbaharda dökülen yapraklarla renklenen park, kış geldiğinde de kar eğlencelerinin en güzel yeri oluyor. Baharla birlikte yeşilin tonlarının çoğaldığı Kanlıkavak Park'ı yaz aylarında serinlemek isteyenlerlerle doluyor. Bir akarsu çevresinde bulunan Kanlıkavak Parkı bisiklet yolları ile bisiklet yolları ile bisiklet severlerin de sen sevdiği parklar arasında. Ayrıca Kanlıkavak Parkı, karavanlar için gözde dinlenme noktası.

Son dönemlerde bazı belediye ve üniversite etkinlik ve konserleri de Kanlıkavak Parkı'nda yapılmaya başladı. 

Kanlıkavak Parkı Hikayesi


Dingin atmosferi ve büyüleyici manzaralarıyla Kanlıkavak hakkında pek çok hikaye ve efsane konuşulmaktadır.  Hangi hikayenin gerçek olduğu bilinmese de bu parkı ilgi çekici yapan özelliklerinden biri de gizemli hikayeleridir. Kanlıkavak Parkı hikayelerinden en popüler olanı birbirlerine aşık olan ve bir türlü kavuşamayan iki aşık gencin hikayesidir. Diğer gizemli hikaye ise çocukların buradan geçen akarsuya girmemesi için söylendiği düşünülen hikayedir. Hikayeye göre Porsuk Çayında bulunan bir canavarın, bu kavak çevresinde bulunduğu ve buradan geçenleri yediği anlatılır. Bir diğer Kanlıkavak efsanesi de parkın bulunduğu tarlada miras kavgası yüzünden kardeşler arasında kavga çıktığıdır. 

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi