Sinan Özkar’ın yasa dışı olay endişesi!

Arif Anbar yazdı

26 Temmuz 2017 09:28
A
a
Sütiş Eskişehir
“Sinan Özkar’ın Şehri Derya Tavrı”  başlıklı yazımızda CHP İl Başkanı Özkar’ı, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a destek vermediği ve partisinin ağzını kapattığı gerekçesiyle eleştirmiştik.
*
Özkar, bu eleştirimizden hemen sonra esgündem26’ya açıklamalarda bulunmuş. Bahsettiğimiz eleştiriyle ilgili demiş ki: “Kanlıpınar bölgesinde, Odunpazarı bölgesi düzenleme yaptı. -Odunpazarı Belediyesi demek istedi her halde.-  Fiziki düzenlemeyle orada yaşanan yasa dışı olayların önüne geçildi. Şimdi oradan belediyeyi çıkarmak, yine yasadışı olaylara mahal verecek. Bu hayati değil de ne? DSİ’nin Şehri Derya’yı düzenleme gibi görevleri yok. Yasal görevi sulama göleti. Yılmaz Hoca engellenen projelerin dokümanlarını hazırlıyor. Broşür haline getirip tüm Eskişehir’e dağıtacağız ve eylemler yapacağız.”
*
Yani açıklamasında diyor ki: “DSİ’nin yaptığı yanlış. Odunpazarı Belediyesi’nin yanındayım.”
İş işten geçtikten sonra böyle sığ ve etkisiz bir açıklama geliyor.
Aslında delinin biri dürtmüş, azda ittirmiş…
Özkar’ı açıklama yapmak zorunda bırakmış.
*
Peki, İl Başkanı Özkar’ın, Şehri Derya olayında, DSİ’ye örgütsel bir tavır göstermesine engel olan neydi?
*
İddia o ki…
Olayın alevlendiği günlerde Özkar’a birçok yerden “Niye müdahale etmiyorsun” diye kızanlar ve tepki gösterenler olmuş.
Özkar’da soranlara cevaben şunu söylüyormuş: “Yılmaz Hoca olaya müdahale etmemi istemedi. Engellenen projelerle ilgili bir kitap hazırlayacakmış. O nedenle bu işe karışma bırak dedi.”
*
Özkar, aslında bu iddiayı güçlendirir nitelikte bir açıklama yapıyor esgündem26’ya: “Yılmaz Hoca engellenen projelerin dokümanlarını hazırlıyor. Broşür haline getirip tüm Eskişehir’e dağıtacağız ve eylemler yapacağız.”
*
Eğer iddia doğruysa Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in amacı ne olabilir?
Aklında ciddi bir stratejik plan olduğu kaçınılmaz.
Yılmaz Hoca’nın; Şehri Derya gibi bir yerin, Odunpazarı Belediyesi lehine kamuoyunda ciddi bir mağduriyet algısı yaratmadan, sessiz sedasız bir şekilde DSİ’ye teslim edilmesine razı olması için, bir kaz bekliyor olması lazım.
Çünkü bizim tanıdığımız hoca, tavuğu bu kadar basit vermez.
Kaldı ki Özkar, yukarıda aktardığımız açıklamasının sonunda sinyali çakıyor, “Engellemelerle ilgili eylemler yapacağız” diyor.
*
Ha…
Eğer iddia doğru değilse ve Sinan Özkar, “Yılmaz Hoca nedeniyle elim kolum bağlı” algısı yaratmaya çalışıyorsa bu da oldukça tehlikeli…
O zaman Özkar’ın bu hamlesi -becerebileceğini sanmıyorum da- Yılmaz Hoca’ya bir gol atma girişimi olabilir mi?
Zira bir süre önce gündeme gelen Yılmaz Büyükerşen-Sinan Özkar gerilimini hatırlıyoruz.
*
Şunun da açıklığa kavuşması lazım: “Engellemelerle ilgili eylemler yapacağız.”
Ne gibi eylemler mesela?
*
Özkar’ın açıklamasında şöyle bir iddia daha söz konusu: “Kanlıpınar’da belediyeden önce yasa dışı olaylar yaşanıyordu. Belediyeden sonra yaşanmıyor. Şimdi burayı belediyeden aldılar ve yasadışı olaylar tekrar yaşanabilir.”
Belediyeden önce yaşanan yasadışı olaylar neydi?
Gecenin bir yarısı teknede ve konukevinde yapılan şenlik gibi mi mesela?!
*
Bence Sinan Özkar, Kanlıpınar’da belediyeden önce gerçekleşen yasa dışı olayları açıklamalı, belediyeden sonra gerçekleşebileceğini düşündüğü yasa dışı olaylar konusunda da yetkilileri uyarmalı.
Çünkü kamuoyu sorumluluğu hisseden herkes böylesine ciddi bir iddianın üstünü örtmez, aksine önlem alınabilmesi için bilgi verir.
*
Yarın aynı konuya devam edelim…
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi