Eskişehir'de ustalarla anlaşmadan önce dikkat! İşte nedeni...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de ustalarla anlaşmadan önce dikkat! İşte nedeni...
A
a

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte evlerinde tadilat yaptırmak isteyen vatandaşlar, Tüketiciyi Bilgilendirme ve Bilinçlendirme Derneği Başkanı Sülahi Özalp'in uyarılarına dikkat etmeli. Özalp, usta seçiminde ve sözleşme yapımında özenli olunmaması halinde mağduriyetlerin yaşanabileceğini vurguladı.

Sütiş Eskişehir
Tüketiciyi Bilgilendirme ve Bilinçlendirme Derneği Başkanı Sülahi Özalp, evlerinde tadilat ve tamir işleri yaptırmak isteyen vatandaşların mağdur olmaması için uyarılarda bulundu. Özalp, “Ustalarla anlaşma yaparken mutlaka bir sözleşme yapılması gerekiyor” dedi.

Tüketiciyi Bilgilendirme ve Bilinçlendirme Derneği Başkanı Sülahi Özalp, evinde tadilat yaptıracak vatandaşlara uyarılarda bulundu. Vatandaşların mağdur olmaması için ustalarla sözleşme yapmaları gerektiğini dile getiren Özalp, bu konuda şikayetlerin arttığını söyledi. Özalp, “Yaz aylarına girmemiz nedeniyle zaman zaman evlerimizde tadilat yaptırıyoruz ve bunun için bir usta arıyoruz. Dolayısıyla bulduğumuz ustayla daha çok sözlü olarak anlaşıyoruz. Sözlü olarak bir fiyat alıyoruz, ölçülerini veriyoruz. Bu tür hizmet alımlarında mutlaka bir sözleşme yapılması gerekiyor. Sözleşmelerin içeriği çok önemli. Ne yapılacak, rengi ne olacak,ne zamana kadar yapılacak, fiyatı nasıl olacak mutlaka yazılmalı. İşin başlama ve bitiş tarihi de çok önemli. Bitirilmemesi halinde karşı taraf nasıl bir ceza uygulayacak mutlaka yazılması gerekiyor. Geçtiğimiz yıllarda yaz aylarında bu konuyla ilgili çok fazla tüketiciden şikâyet geldi. Ya usta gelmiyor, ya yarım bırakıp gidiyor, ya istediği rengi, deseni,ya da ölçüde yapmıyor. Bu sebeple hizmet veren ve hizmet alan taraflar iki nüsha imza altına alarak kayıt altına almalarını öneriyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi