Yasak bitti, Eskişehir'de tezgahlar doldu: İşte yeni balık fiyatları...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Yasak bitti, Eskişehir'de tezgahlar doldu: İşte yeni balık fiyatları...
A
a

Denizlerdeki av yasağının sona ermesiyle birlikte Eskişehir'de balık tezgahları canlandı. İlk olarak palamutun tezgahlarda yer almasıyla başlayan hareketlilik, vatandaşların uzun süredir özlediği taze balığa ulaşmasını sağladı. İşte sezonun ilk fiyatları da haberimizde.

Sütiş Eskişehir
Denizlerdeki av yasağını sona ermesiyle birlikte Eskişehir’deki esnaf, bugün tezgâhlarını sabah saatlerinde gelen deniz balıklarıyla donattı. İlk gelen balık ise Palamut oldu ve kilosu 200 liradan satışa sunuldu.

İŞTE SEZONUN İLK BALIK FİYATLARI

Yaklaşık dört buçuk aydan beri devam eden denizlerdeki av yasağı dün itibarıyla sona erdi. Nisan ayında başlayan yasağın ardından boş günlerini işyerlerinde süs bitkisi ya da sebze ve meyve satışı yapan esnaf, sabah günler öncesi başladığı hazırlıklarını tamamladı. Karadeniz’e açılan tekneler, dolu dönerken Eskişehir’e de tonlarca balık nakledildi. Gece saatlerinde yola çıkan esnaf, getirdikleri deniz ürünleriyle tezgahlarını süsledi. Bu sezondan umutlu olduklarını belirten balıkçı esnafı İbrahim Yalçın” Sezonun ilk balığı palamut oldu. Palamutta sezonun ilk günü bolluk yaşanıyor. Kilogramını 200 TL olarak belirledik. Hamsi balığı 120 TL, sardalya ise 100 TL’den tezgahlarımızda yerini aldı. Fiyatlar ilk güne rağmen çok uygun. Eskişehir halkı bu yıl ucuz balık tüketecek” dedi. Av yasağının son ermesiyle birlikte balık satan işyerleri önünde de ilk gün yoğunluk yaşandı. 
Kaynak : SONHABER GAZETESİ - ALİ NAKİ ERDOĞAN
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi