Ünlü sinema sanatçısından Eskişehir için övgü dolu sözler

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Ünlü sinema sanatçısından Eskişehir için övgü dolu sözler
A
a

Ünlü oyuncu Çetin Altay Eskişehir hakkındaki düşüncelerini açıkladı ve burada hayata geçecek bir projede çalışmak isteyebileceğini söyledi.

Sütiş Eskişehir
"Oflu Hoca" ve "Sümela'nın Şifresi" gibi film serileriyle tanınan ünlü oyuncu Çetin Altay, Eskişehir’e olan sevgisini dile getirdi. Altay, Eskişehir’in kozmopolit yapısını ve kültürel zenginliğini överek, "Eskişehir’i çok seviyorum. Çok güzel ve kozmopolitik bir şehir. Türkiye’de bu yapıda olan çok az kent var. Ülkenin dört bir yanından bu şehre yaşamaya gelen insanlar var. Bana göre dünyanın en güzel şehirlerinden birisi" dedi.

Eskişehir’in öğrenci kenti olmasının yanı sıra, bir kültür kenti olduğunu vurgulayan Altay, sinema salonlarına olan yoğun ilginin de bunun bir göstergesi olduğunu belirtti. "Eskişehir, nüfusuna oranla sinemaya giden insan sayısı açısından en yüksek kentlerden biri. İnşallah bu şekilde devam eder. Sanata değer veren kentler kalkınmaya devam eder. Eskişehir’e film gösterimleri için defalarca geldim ve her seferinde yoğun ilgiyle karşılaştım. Tiyatroların da dolu olduğunu biliyorum" diye konuştu.
Çetin Altay, "Oflu Hoca" serisinin dördüncü filmini çektiklerini ve bu filmin Aralık ayında vizyona gireceğini duyurdu. Film hakkında konuşan Altay, "Oflu Hoca 4 filmini çektik. Aralık ayında gösterime girecek. Güzel bir film oldu, keyifli bir çekim aşaması geçirdik. Kadroda kaliteli oyuncular var. Oflu Hoca’yı serinin dördüncü filminde yoga kampına gönderdik. Yaşanabilecekleri siz hayal edin," diyerek Eskişehir halkını ve sinemaseverleri yeni filmine davet etti.
Eskişehir’in sinema ve dizi projeleri için ideal bir kent olduğunu da belirten Altay, "Gönül Dağı" dizisinin Eskişehir’de uzun süredir çekildiğine dikkat çekti. "İnşallah bir gün ben de Eskişehir’de hayata geçen bir projede yer alırım. Belki oyuncu olarak, belki yönetmen olarak, belki de yapımcı olarak. Eskişehir güzel bir kent, burada çalışmak isterim" dedi.

Pandemi sonrası sinemaya giden insan sayısının pandemi öncesini henüz yakalayamadığını belirten Çetin Altay, ekonomik sebeplerin bu durumu etkilediğini söyledi. "Bir filmin 6-7 milyon izlenmesi eskide kaldı. İyi filmler hakkını buluyor ama diğer filmler sıkıntı yaşıyor. Artık dijital platformlarda da güzel işler yapılıyor" diye ekledi.
 
Kaynak : YENİGÜN GAZETESİ - SÜMEYRA BALCI
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi