Oğuz Beki, Cengiz Holding'in maden planlarını eleştirdi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Oğuz Beki, Cengiz Holding'in maden planlarını eleştirdi
A
a

Eskişehir’de madencilik faaliyetleriyle ilgili tartışmalar alevlendi. Zafer Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Oğuz Beki, Cengiz Holding Enerji Grubu'nun, Eskişehir’in Mihalgazi ve Tepebaşı ilçelerindeki Alpagut ve Atalan bölgelerinde siyanürlü altın ve gümüş madeni ocağı kurma planlarını eleştirdi.

Sütiş Eskişehir

Zafer Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Oğuz Beki, şirketin yıllardır süren sondaj çalışmalarının ardından 2023 Aralık ayında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na ÇED raporu için olumlu başvuru yaptığını belirtti. Ancak, yaklaşan 2024 yerel seçimleri nedeniyle başvurunun iptal edildiğini, seçimlerden sonra 5 Temmuz 2024'te tekrar başvuru yapıldığını ifade etti.

Beki, raporda belirtilen bilgilere göre, Tepebaşı ve Mihalgazi ilçelerindeki Atalan ve Alpagut bölgelerinde patlamalı açık ocak işletmeciliği için toplam 2740 hektar alanın kullanılmasının planlandığını ve bu alanların 509 hektarının orman ve tarım arazilerini kapsadığını açıkladı.

Bu tür bir madenciliğin, bölgenin tarım ürünlerini ve ekosistemini olumsuz etkileyebileceğini belirtti. Ayrıca, madencilik faaliyetlerinin yeraltı sularında ağır metallerin birikmesine ve sülfürik asit yağmurlarına neden olabileceği, bu durumun da Sakarya Nehri ve bölgedeki diğer doğal kaynaklara zarar verebileceği uyarısında bulundu.

Oğuz Beki, Eskişehir'in tarımda Türkiye’nin en önemli bölgelerinden biri olduğunu, bu bölgenin İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerin sebze ihtiyacının %20'sini karşıladığını vurguladı. Daha önce benzer uyarıların dikkate alınmaması sonucunda Erzincan İliç'te yaşanan felaketlere atıfta bulunarak, benzer bir durumun Eskişehir ve çevresinde yaşanmasını istemediklerini ifade etti.

Ayrıca Beki, Zafer Partisi olarak bu konuda tepkisini ortaya koyan sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti ve bölge halkının yanındayacaklarını, politik ve hukuki destek sağlayacaklarını duyurdu.

Kaynak : ANADOLU GAZETESİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi