Mübin Duası Okunuşu - Mübin Duası Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti ve Faydaları (Dinle)

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Mübin Duası Okunuşu - Mübin Duası Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti ve Faydaları (Dinle)
A
a

Mübin Duası, özellikle dileklerin kabulüne vesile olmasıyla bilinen ve isteklere ulaşma niyetiyle sıklıkla okunan dualardan biridir. Bu dua, kişinin Allah'a yönelerek dileklerini ifade ettiği ve kabul olmalarını niyaz ettiği önemli bir ibadettir. Bu yazımızda Mübin Duasının okunuşu, anlamı, Arapça yazılışı ve faziletlerini sizler için derledik.

Sütiş Eskişehir

Mübin Nedir? Mübin Duası Ne Anlama Gelir?

"Mübin" kelimesi Arapça kökenli olup, parlak, gayet açık, apaçık gibi anlamlara gelir. Mübin Duası, Yasin suresinin içinde bulunan ve dileklerin kabulüne vesile olmasıyla bilinen etkili bir duadır. Yasin suresinin 83-89. ayetlerini içerir.

Mübin Duası'nın Kur'an-ı Kerim ayetlerinden oluşması, bu duaya özel bir önem ve fazilet kazandırır. İslam alimleri tarafından dileklerin kabul edilmesine vesile olması nedeniyle önemli bir dua olarak kabul edilir. Müslümanlar, özellikle zor durumlarında, isteklerini gerçekleştirmek, güçlükleri aşmak veya Allah'a yönelik niyetlerini ifade etmek amacıyla Mübin Duası'nı okurlar.

Her dua gibi, Mübin Duası'nı okurken samimiyet, içtenlik ve Allah'a olan güven duygusuyla okumak önemlidir. Bu dua, kişinin niyetine ve inancına bağlı olarak farklı zamanlarda okunabilir.

Mübin Duasının Arapça Okunuşu 

"Sübhane'l-müneffisi an külli medyun. Sübhane'müferrici an külli mahzun. Sübhane'l-muhallisi an külli mescun. Sünhane'l-âlimi bi külli meknun. Sübhane men cealae hazainehu beyne'l-kâfi ve'n-nun. Fe iza kada emren fe innema yekulü lehı kün feyekun. Fa sübhanellezi bi yedihi melekutü külli şey'in ve ileyhi türceun."

Mübin Duasının Türkçe Anlamı 

Mübin duası 7 ayetten meydana gelmektedir. Sırlar ile dolu olan Mübin suresinin en çok merak edilen Türkçe manası şu şekilde ifade edilmektedir:

"Her borçlu kişiyi sıkıntısından kurtaran, her keder kişinin gönlünü sevindirebilen, her tutuklu kişiyi kurtaran, tüm gizli şeyleri bilebilen, tüm hazinelerini lahzada açabilecek bir duruma getirebilen, istediği şeye “ol” deyince anında oluveren, her şey yed-i kudretinde yer alan ve en sonunda da O’na döneceğimiz Cenab-ı Hakk’a hamdü senalar olsun. Tüm tesbih ve dualarımız yalnızca O’na mahsustur." 

Mübin Duasının Fazileti ve Faydaları

Dünya ve ahirete ait olan her türlü isteklerin kabul olması için okunmaktadır. Sıkıntı ve dertlerin gitmesi için okunmaktadır. Fazilete göre bu dua içten bir şekilde okunduğunda Allah kişinin duasını kabul eder denmiştir. Dua genellikle Yasin suresi birince okunmaktadır. İhlas duasıyla okunduğunda sıkıntı ve kederin gideceği bildirilmiştir. Maddi açıdan rahata ermek, borçların ödenmesi, isteklerin kabul olması, sıkıntı ve kederden kurtulmak, kaza beladan korunmak için okunmaktadır. Bu dua dileklerin kabulüne vesile olsa da çok fazla faziletinin olduğu bilinmektedir. Mübin duasının sırlarını ve etkilerini anlatan çok sayıda İslami kaynak mevcuttur.

Mübin Duası Kaç Kere Okunmalıdır? Ne Zaman Okunur?

Mübin duası, Yasin suresinde geçen her Mübin kelimesinden sonra 3, 5 veya 7 kere okunması önerilen bir duadır. Yasin suresinde Mübin kelimesi toplam 7 kez geçer, bu nedenle Mübin duası 7 ayetten oluşur. Her Mübin kelimesinin bulunduğu yerde bu dua okunur. Bu nedenle Mübin duası, Yasin suresiyle birlikte okunur.

Mübin Duası Dinle


 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi