Ünal aday olursa TFF’de işler karışır!

TFF seçimleri oldukça ilginç bir duruma geldi. Mevcut Başkan Mehmet Büyükekşi’nin istifası istenmişti. Ancak Büyükekşi istifa etmediği gibi yeniden aday olacağının sinyallerini vermişti…

12 Temmuz 2024 09:12
A
a
Sütiş Eskişehir
TFF seçimleri oldukça ilginç bir duruma geldi. Mevcut Başkan Mehmet Büyükekşi’nin istifası istenmişti. Ancak Büyükekşi istifa etmediği gibi yeniden aday olacağının sinyallerini vermişti…
Seçimlere 6 gün kala Büyükekşi’nin karşısındaki en güçlü aday olarak bilinen Servet Yardımcı’nın istifa etmesiyle işin rengi değişti.
Ali Koç’un desteklediği isim olan Servet Yardımcı’nın “baskılar” nedeniyle istifa etmesinin ardından gözler Eskişehirspor’un ve Süper Lig Kulüpler Birliği’nin eski başkanlarından Halil Ünal’a çevrildi.
Ünal’dan son gelişmeleri aktarmasını istedim ve “aday olacak mısınız?” sorusunu yönelttim…
-Benim tek başıma bir karar vermem mümkün değil. Uzun yıllara dayanan arkadaşlığımızın olduğu bir ekibimiz var. Kulüpler Birliği başkanlığım döneminin övgülerini almaya devam ediyorum. Seçimler ayın 18’inde yapılacak. Başvuru yapmak için daha zamanımız var. Bu tür seçimlerde 4-5 gün çok büyük bir zaman. Bir ekibimiz var ve sürekli temas halindeyiz. Bende aday olabilirim bir başka arkadaşımızda! Bizim amacımız Türk futboluna hizmet etmek. Ben tek adaylı bir seçim olacağını düşünmüyorum…

Kulüpler Birliği eski başkanlarından Halil Ünal’ın Mehmet Büyükekşi’nin karşısında aday olması halinde ortaya oldukça ilginç bir durum da çıkacak. Ünal, “Futbolda şike kumpası” davasında müşteki olarak yer alırken sanıklardan da Bylock çıkmıştı.Ünal’ın Eskişehirspor başkanlığından indirilmesinde de yine FETÖ’cü  olarak bilinen bazı isimler rol oynamıştı. Mehmet Büyükekşi’de birçok kez özel kaleminin kullandığı telefonunda Bylock çıkmakla eleştiriliyor.
İki isim karşı karşıya gelirse TFF’de adeta bir Bylock seçimi yaşanacak!
 

BU ELEŞTİRİ CİDDİYE ALINMALI!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında konuşan AK Parti Meclis üyesi Ahmet Sivri, oldukça önemli bir konuya dikkat çekti…

Sivri; Büyükşehir Belediyesi tarafından Seyitgazi yolu üzerinde bulunan Entegre Katı Atık Dönüşüm ve Enerji Üretim Tesisleri’ne ek olarak kurulacak tesisin yer ve zemin açısından sıkıntılı olduğunu belirten bir konuşma yaptı. Sivri,  Eskişehir’in en büyük ve en riskli fay hattının ek tesisin yapılacağı bölgeden geçtiğini hatırlatarak, şu bilgileri verdi:
-2004 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ve yakınındaki mahallere şebeke suyu sağlayan SarısungurGöleti de tesise çok yakın. Bu risk bilindiği halde yer seçimi konusunda üst kot ve fay hattı dikkate alınmadan, akıl ve bilimle bağdaşmayan bir projede nasıl olurda bu bölgede tesis kurulur anlamak mümkün değil. Kocakır mevkiinde mevcut önceki katı atık tesisi pis koku, sinek, başıboş köpek, domuz ve benzeri hususlarda zaten başlı başına büyük bir sorunken yeni ilave katı atık tesisi kabul edilemez. Burada biriken bakterili suların muhtemelen bir deprem durumunda çatlama ve sızıntısı kaçınılmaz olacaktır…
Ahmet Sivri’nin eleştirileri yerinde ve doğru! Bir de yeni yapılacak tesis için “uygun arazinin” nereleri olabileceği konusunda da yardımcı olursa, büyük bir iş yapmış olur!
 

BİLİMİN DİŞİ!

Columbia Üniversitesi araştırma görevlileri kök hücreden 9 hafta içerisinde yeni bir diş üretmeyi başardı…
Bu şu anlama geliyor:
-Çok yakında uygulamaya alınacak teknoloji ile artık pahalı diş ameliyatı yerine kök hücresi ile bebekler gibi diş çıkarabileceksiniz.
 

VEFAT İLE VEFA’NİN KARDEŞLİĞİ!

Vefat, gazete sayfalarımızda ilan başlığı olarak okuyoruz. Biliyoruz ki bir kişi daha bu dünyadan göçüp gitmiş…
Arapça vefa ile aynı kökten gelir!  Sözünü tutmak, borcunu ödemek anlamındadır.
İnsan dünyaya geldiğinde bir emaneti taşır ve öldüğünde sözünü tutup emaneti teslim etmiş olur. Asıl olan bu borcu temiz bir hikayeyle ödemektir.
 

GÜNÜN SÖZÜ!

Bazı insanlar hikayeyi hiçbir zaman sizin tarafınızdan dinlemek istemeyeceklerdir. Çünkü onların duydukları taraf, sizin hakkınızda ne hissetmek istedikleriyle aynı taraftadır.
 

GÜNÜN KARİKATÜRÜ

Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi