ESTÜ yükseliyor Anadolu mirası yiyor ESOGÜ dibe gidiyor!

Türkiye’deki 200 üniversitede okuyan 50 bin 414 öğrencinin katılımıyla yapılan Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (2024) sonuçlandı. Benim de yıllardır titizlikle takip ettiğim araştırmayı Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel’in kurucusu olduğu Üniversite Araştırma Laboratuvarı(ÜniAr) yapıyor…

18 Temmuz 2024 09:54
A
a
Sütiş Eskişehir
Türkiye’deki 200 üniversitede okuyan 50 bin 414 öğrencinin katılımıyla yapılan Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (2024) sonuçlandı. Benim de yıllardır titizlikle takip ettiğim araştırmayı Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel’in kurucusu olduğu Üniversite Araştırma Laboratuvarı(ÜniAr) yapıyor…
Ne yazık ki Eskişehir üniversitelerinin durumu pek iç açıcı değil.
Çeşitli kategorilerde üniversitelerin hangi sıralamada yer aldığı anket sonuçlarında belirtiliyor.
Devlet ve özel tüm üniversitelerin yer aldığı genel sıralamada  Anadolu üniversitesi 54, Eskişehir Teknik Üniversitesi 62 ve Eskişehir Osmangazi üniversitesi 144.  Sırada yer aldı.
126 Devlet Üniversitesinin yer aldığı sıralamada Anadolu 32, ESTÜ 36 ve ESOGÜ 92 sırada yer alabildi.



ESTÜ geçen yıllara göre performansını arttırırken, Anadolu Üniversitesi ise geçmişin mirasını yemeye devam ediyor. Anadolu Üniversitesi Yerleşke ve Yaşamın Doyuruculuğu kategorisinde ilk sırada yer alırken, Öğrenme imkan ve kaynakların zenginliği kategorisinde ise 3. Sırada yer aldı. Bu iki kategoride Anadolu üniversitesi geçmişte yapılan başarılı işler nedeniyle listenin yukarısında yer aldı. Buna rağmen Anadolu üniversitesi diğer kategorilerde düşük not alması nedeniyle alt sıralarda yer almaktan kurtulamadı.
Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği Sıralaması’nda 200 üniversite arasında ESTÜ 42. Sırada yer alırken, Anadolu 58. Ve ESOGÜ 141. oldu.
Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet Sıralaması’nde ise ESTÜ deiğer iki üniversiteye göre arayı epey açtı. ESTÜ 31. Sırada yer alırken, Anadolu 102. Ve ESOGÜ 185. Oldu…
Anket sonuçları net olarak gösteriyor ki ESTÜ kendini geliştiriyor ve sıralamada yükseliyor. Anadolu Üniversitesi ise geçmişin mirasını yiyor. Osmangazi Üniversitesi ise geçen yıllara göre daha da geriye gidiyor.

BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ SU TASARUFU

Tarım ve Orman Bakanlığı, artan sıcaklıklarla birlikte su tasarrufu konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu. Bakanlık  vatandaşlara şu öneride bulunuyor:
-Duş süreniz 5 dakika veya altında olmalı. Sebze ve meyveler akar musluk yerine su dolu kapta yıkanmalı. Halılar ve balkonlar tasarruflu yöntemlerle temizlenmeli, mümkünse sadece silinmeli!
Bakanlık binalarda yüzde 25 su tasarrufu sağlamak istiyor. Daha başka tedbirlerde var…
-Lavabo ve evyelerde 6 lt/dk’yı, duşlarda se 8 lt/dk’yı geçmeyecek şekilde musluk veya batarya kullanılmalı! Duş esnasında sabun kullanırken, el ve yüz yıkarken, tıraş olurken ve diş fırçalarken musluk açık bırakılmamalı. Klozet rezervuarında kullanılacak su hacmini azaltmak için ise rezervuara 1.5 litrelik su şişesi yerleştirilmeli.
-Araçlar akan su yerine kova ve fırça yardımı ile yıkanmalı. Bahçe sulama işlemleri buharlaşmanın az olacağı sabahın erken saatlerinde ya da akşam yapılmalı. Binalarda gri su geri kazanımı ve yağmur suyu hasadı yöntemleri uygulanmalı.
Vatandaşı su tasarrufuna yöneltilmesi önümüzdeki yıllarda birinci önceliğimiz olacak gibi gözüküyor…
 
ETKİLEŞİMİN İĞRENÇLİĞİ!

Olay Arjantin’de geçiyor.
Sahilde kıyıya yavru bir yunus balığı vuruyor. Halk, kıyıya vuran yavru yunusla selfie çekmek için sıraya giriyor. İtiş kakış yaşanıyor. Kısa süre sonra yunus kara şartlarına dayanamayarak hayatını kaybediyor .Bunun üzerine yunus ölünce de sahile atıyorlar…
Çağımız etkileşim iğrenç bir hal aldı. Manyaklık derecesine ulaştı!

DİYALOG!

-Biliyor musun, insanları öldürüyorum Portuga.
-Bunu nasıl yapıyorsun Zeze?
- Onları unutarak. Şeker Portakalı
 

GÜNÜN SÖZÜ!

Dünyada üç çeşit arkadaşınız olur:
Sizi sevenler, sizinle ilgilenmeyenler ve sizden nefret edenler...' Nicolas Chamfort

GÜNÜN KARİKATÜRÜ


 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi