Eskişehirspor ve Mesut Hoşcan

Eskişehirspor ve Mesut Hoşcan

7 Ağustos 2014 19:11
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor ve Mesut Hoşcan
 
Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, Çarşamba günü telefon ederek, dün düzenlediği basın toplantısına davet etti.
Eskişehirspor’da yapılacak olan tüm basın toplantılarına hep cep telefonuma gelen mesajlarla davet edilmiştim. Aktif spor muhabiri olmadığımdan dolayı da bu basın toplantılarına doğal olarak katılmadım.
Ancak Mesut Hoşçan telefon ederek özellikle basın toplantısına bizzat kendisi davet edince, “davete icap etmemek ayıp olur” düşüncesiyle katıldım.
 
İyi katılmışım. İçimde yaklaşık bir aydan beri beklettiğim sorumu, daha doğrusu bir Eskişehirspor yöneticisinin yazmış olduğum bir yazıdan dolayı,’Eskişehirspor’un Avrupa Kupalarına katılamamasına sevinen gazeteciler var’ sözlerine doğrusu kendimi bildiğimden beri Eskişehirsporlu olan birisi olarak çok içerlemiştim.
 
Basın toplantısında yönetim kurulu üyesinin,’Eskişehirspor’un Avrupa Kupalarına katılamamasına sevinen gazeteciler var’ sözlerine gazetedeki köşemde gösterdiğim tepkimi, Başkan Hoşcan’ın yüzüne karşı da bir kez daha ifade ettim.
Mesut Hoşcan,‘Sadi abi senin bu şehirde kaç yıldır gazetecilik yaptığını en bilenlerden birisi de benim. Eskişehirspor’a vermiş olduğun desteği de biliyorum. Eskişehirsporlu olduğundan da şüphem yok. Arkadaşımızın ağzından çıkmış bir söz’ diyerek gönlümü aldı.
 
BU TÜR TOPLANTILAR
AYDA BİR YAPILMALI
Mesut Hoşcan’ın basın toplantısına ilk kez katıldım. Gazetedeki spor muhabiri arkadaşlarıma
‘Basın toplantılarına daha önce bu kadar çok gazeteci arkadaş katılıyor muydu’ diye sordum.
Arkadaşlarım, ilk kez bir basın toplantısına kalabalık bir gazetecinin katıldığını söylediler.
Sanıyorum basın toplantısına ilginin fazla olması, başkan Mesut Hoşcan’ın telefonla bizzat davet etmesinden kaynaklanıyor.
Aslında iyi de oldu. Mesut Hoşcan söylemek istediklerini açık ve net olarak söyledi. Söylemlerine karşı cevap vereceklerin veya soru sormak isteyenlerin yüzüne karşı sorma fırsatı buldular.
Gazeteci arkadaşlar belki de uzun süredir bizzat kendi ağzından duymak istedikleri soruları sordular. Başkan da dobra dobra cevap verme fırsatı buldu.
Bazı yöneticiler basın ile nasıl diyalog kuracağı konusunda acemi. Aynı sorular sorulduğunda farklı farklı cevaplar alınıyor. Bu da ister istemez kafa karışıklığına neden oluyor.
Bence kulüp başkanı ve basın sözcüsünün dışında diğer yöneticiler çok gerekli olmadıkça basına bilgi vermemeli.
 
KİM KİME YAKIN
BENİ İLGİLENDİRMEZ
Başkan Mesut Hoşcan ile basın toplantısından sonra özel bir görüşme yaptık. Bu görüşmede kendisine şunu söyledim.
‘Mesut Başkanım. Halil Ünal ile ben Eskişehirspor Kulübü Başkanı olmadan önce de samimiydim. Bugün kulüp başkanı değil samimiyetimiz aynen devam ediyor. Kendisini dünde kardeş olarak seviyordum, bugünde seviyorum. Beni bu yüzden eleştireceksiniz eleştirin. Eğer Halil başkan ile bugün bağlarımı koparır isem esas yanlış o zaman olur. Menfaati kesildi, arkadaşlık ta bitti derler. Ki Allah şait kulüp ne kulüp başkanlığı ne de önceki dostluğumuzda kendisinden bir toplu iğne başı kadar bir çıkar ilişkim olmadı.’
Mesut Hoşcan’da,’Abi Halil Başkan ile samimi olman veya olmaman beni ilgilendirmiyor. Kaldı ki bugün samimiyetini kesmiş olsaydın bende farklı düşünürdüm. Ama şu bir gerçek Halil Ünal ve yanında kalan yönetim kurulu üyeleri bu kulübe maddi olarak büyük zararlar verdiler. 100 milyon borcun altından hiç mazeret üretmeden kalkmaya çalışıyoruz’ dedi.
Basın toplantısının ayrıntısına girmiyorum. Gazetelerin spor sayfalarını okuyacaksınız.
Benim için faydalı bir toplantı oldu. Diğer arkadaşlar nasıl değerlendirir bilemem.
 
 
*-*******
BÜYÜKŞEHİR YASASI ve
İLÇELERİN DURUMU
 
Büyükşehir Yasası, 30 Mart 2014 tarihinde yapılan mahalli idareler seçimlerinden sonra yürürlüğe girdi. Alt yapısı hazır olmayan bu yasa, Büyükşehir’e bağlanan ilçe belediyelerini sıkıntıya soktu. Uygulamalar ilçe belediyelerinin hizmet alanını daraltıp, bir keşmekeşin içinde bıraktı. (İtfaiye, Alt Yapı (Su- Kanalizasyon), Mezarlıklar, Mezbahalar ve Köy (mahalle) Ana Yolları) birimleri Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin inisiyatifine bırakıldı. Bu durum, ilçe belediyelerinin hizmet yönünden önünü kesti ve elini kolunu bağladı.
Bir kanalizasyon patlamasının bakımı veya su patlağı için Büyükşehir’in onayını, emrini beklemek abesle iştigaldir.
Sormak lazım? Bu 5 önemli birimin hizmetini Büyükşehir yapacak da, ilçe belediyeleri ne iş tutacak? Bu keşmekeşin düzeltilmesi lazım.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi kendi çevresinin hizmetini yapmaktan acizken, birde ilçe belediyelerinin yükünü taşımazı akıl işi değildir…
Eskişehir İl Meclisinde görev alan üyeler, meclis toplantısında bu önemli konuyu dile getirip, ilçe belediyelerine hizmet inisiyatifi getirmelidir. Aksi halde ilçe belediyeleri, eli kolu bağlı “Yan gel yat Osman” misali bir aksiyon içinde kalır.
 
Ahmet Bican ATMACA
 
Not: Sivrihisar’da yaşayan ve en az 60 yıllık gazetecilik yapan sevgili Ahmet Bican Atmaca ağabeyim önemli bir konuya değinmiş. Bu yazısını da sizlerle paylaşmak istedim.
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi