Birbirimizi boğazlayalım istiyorlar!

Hamas lideri İsmail Heniyye'nin, İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konutunda uğradığı saldırıda şehit edildi. Saldırının yankıları sürerken bir hafta öncesini hatırlamakta yarar var.

2 Ağustos 2024 09:22
A
a
Sütiş Eskişehir
Hamas lideri İsmail Heniyye'nin, İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konutunda uğradığı saldırıda şehit edildi. Saldırının yankıları sürerken bir hafta öncesini hatırlamakta yarar var.
İsrail Dışişleri Bakanı Katz, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yapmıştı:
- Erdoğan Saddam Hüseyin'in izinden gidiyor ve İsrail'e saldırı tehdidinde bulunuyor. Ona müsaadenizle Saddam’ın akıbetini hatırlatayım…
…/…
Skandal bir paylaşımdır.
Devlet yöneticileri, Dış İşleri, bakanlar, AK Parti’nin üst düzey yöneticileri yaptıkları açıklamalarla İsrail’e tepki gösterdi…
Mutlaka değerlidir.
Ancak, başta CHP lideri Özgür Özel olmak üzere muhalefet partilerinin tepki göstermesi çok daha anlamlı ve yüksek bir protesto olurdu…
Ne yazık ki ülkemizde birçok kişi İsrailli bakanın sözlerini içten içe beğendiğini desteklediğini de hepimiz biliyoruz. Oysa İsrail’in bu tehdidi sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik değil! Türkiye’ye yönelik olduğunu unutmamamız gerekir.
Irak’ta sadece Saddam düşürülmedi. Onlarca yıl süren bir iç savaş yaşandı. Ve Ülkeleri bölündü, paramparça oldu.
Türkiye, asla bir Irak değil! Ama benzesin istiyorlar. İç savaş çıkıp milletin birbirini boğazlamasını bekliyorlar. İsrailli bakanın söyledikleri ABD, İsrail ve batının özlemidir, isteğidir! Büyük planıdır.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasette normalleşme ya da yumuşama adımlarını böyle değerlendirmek gerekir. Yoksa genel olarak herkesin söylediği “ikisi de zaman kazanıyorlar” yorumları gerçekçi değil. Şu sıralar içerde ayrışmayı değil, kardeşleşmeyi sağlamak zorundayız… 

YOLU ESKİŞEHİR’E DÜŞER!

Bir süredir tedavi gören usta tiyatrocu ve sinema oyuncusu Genco Erkal, 86 yaşında hayatını kaybetti. Genco Erkal’ın Eskişehir’e ayrı bir sevgisi vardı. 60 yıllık sanat hayatında, kendi sahnesinin dışında yalnızca Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sanatçılarıyla birlikte sahne aldı. Erkal, Eskişehir’de sahnelenen  “Azizlikler” oyunu ile özel bir yer edinmişti…
Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Genco Erkal’ın adının Eskişehir’de yaşatılacağını şu cümlelerle kamuoyuna duyurdu:
- Üzüntümüz çok büyük. Onun isminin Eskişehir’de yaşatılması için bir çalışma yapmıştık. Sanat ve sanatçı dostu Yılmaz Büyükerşen Hocamızın büyük emek verdiği Sanat Sokağı’ndaki sahnemiz, Genco Erkal Sahnesi olarak sanatseverleri ağırlayacak. Bu konuyla ilgili Ekim ayında planlanan açılışa Genco Erkal’ı da davet ederek hep birlikte açılış yapacaktık. Ne yazık ki; bu veda ile açılışı birlikte yapamayacağız. Ancak anısını sahnemizde yaşatmaya devam edeceğiz.
…/…
Sahnenin açılışı için bir tören düzenlenir diye düşünüyorum. Erkal aramızda olmasa bile Dostlar Tiyatrosu “gezgin olarak” yaşamaya devam ediyor. Yolu Eskişehir’e düşer…
 

İNANMAK GEREKİR Mİ?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2030 yılına kadar Eskişehir’in nüfus projeksiyonlarını açıkladı. Verilere göre, Eskişehir’in nüfusunun önümüzdeki yıllarda sürekli bir artış göstermesi bekleniyor.
TÜİK verilerine göre Eskişehir'de 2023 yılında nüfus 915 bin 418 olarak hesaplanırken, projeksiyona göre 2030 yılında bu rakamın 967 bin 369 olması öngörülüyor. Hesaplamalara göre kentte 2023 ve 2030 seneleri arasında yıllık ortalama nüfus artış hızı yüzde 7,9 olarak belirtildi.
TÜİK verilerine inanmak gerekir mi?
Malum, enflasyon istatistiklerinin nasıl yapıldığını hepimiz biliyoruz…
 

GELECEĞİ DÜŞÜNÜRSEN NE OLUR?

 Başlıktaki sorunun yanıtını Prof. Engin Geçtan, şu cümlelerle veriyor:
-İnsan geleceği düşünmeye başladığı andan itibaren, yaşamakta olduğu cenneti terk edip anksiyete dünyasına adım atar; üzerine kaygının gri tonu çöker, hırs dürtüsü oluşur, mülkiyet başlar ve düşünceden yoksun, yabanın keyifli hayatiyeti kaybolur.
 

GÜNÜN SÖZÜ!      

Kibarlık ve dürüstlük birlikte yol alırlar, birinin uygun olmadığı yerde, öteki de uygun değildir. SamuelBeckett
 

GÜNÜN KARİKATÜRÜ


 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi