Gürol Yer açıkladı: Eskişehir'de "Mihalgazi" ve üniversite krizi patlak verdi!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Gürol Yer açıkladı: Eskişehir'de "Mihalgazi" ve üniversite krizi patlak verdi!
A
a

İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer, parti binasında gerçekleştirdiği haftalık basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Yer, Mihalgazi ilçesi Alpagut köyünde yaşanan olaylara ve Eskişehir’deki üniversitelerin yaşadığı sorunlara dikkat çekti

Sütiş Eskişehir

İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer, parti binasında gerçekleştirdiği haftalık basın açıklamasında, Mihalgazi ve halkının yalnız olmadığını dile getirerek, “Geçtiğimiz hafta teşkilat olarak bizimde katıldığımız iktidar yanlısı Cengiz Holding’e peşkeş çekilip siyanürle altın arama izni verilerek peşkeş çekmeye çalışanlara direnen Mihalgazi İlçemizin cennet köşesi Alpagut’un beyaz yaşmaklı her biri bir Nene Hatun olan kadınlarını ve özellikle ön saflarda mücadelesini tek başına veren, şirket elemanlarınca ölümle tehdit edilen çalışkan Mustafa Öğütçü amcamızı saygıyla selamlıyoruz” dedi.

Gürol Yer, konuşmasına şehirdeki üniversitelerde yaşanan ve üniversite çalışanlarınca ısrarla gündeme getirilmesi istenen olumsuzluklara değinerek şöyle devam etti:
“Geçtiğimiz hafta eski günlerde Eskişehir’in en tanınmış markalarından olan ancak siyasetin el atmasıyla tanınırlık ve bilimsel kimliğinden hızla uzaklaşan ve siyasetin arka bahçesi, bir anlamda oyun alanına dönüştürülen Anadolu Üniversitesi’nden bahsetmek istiyoruz. Üniversitede yapılan idari atamaların tamamında liyakat ilkesi ve kurumsal hafıza ile inisiyatif terk edilmiş ve tamamen siyasetin emri talimatları doğrultusunda hakkaniyet, liyakat ve etik dışı bir yol açılmıştır. Üniversitede sendikal faaliyette bulunan yani çalışanların yanında olması gereken bir sendikanın başkanı göreve yeniden atanan rektör tarafından sanki yeniden rektör atanmış olmasına diyet ödermişcesine Sağlık Bilimleri Fakülte sekreterliğine atanmış bulunmaktadır”
Sabah sendikacı olarak giren akşam yönetici olarak çıkıyor diyen Yer, “İddia ile söylüyorum kırsalda bir çiftlikte bile böyle bir usul mümkün değildir. Çiftlikte bile işi bilen, sicili temiz, liyakate uygun insan aranır ve hak etmişliği varsa görev ile emanet teslim edilir. Yani ilim bilim yuvası marka üniversite bir çiftlikten bile kötü yönetiliyor ve hak etmiş hakkını bekleyen çalışanların kul hakkı Rektörün imzasıyla yenilmiş durumdadır. Buradan hatırlatalım Sayın Rektör bu yaptığınızı bir düşünün, vicdanen sorgulayın bu kul hakkımı ve karşıma çıkar mı diye?” diye konuştu.

BİZİM YABANCI OLDUĞUMUZ BİR DURUM DEĞİL

Siyasi parti il başkanlarından talimat alarak, unvanlı yöneticiler olmalarına rağmen iradesiyle adım dahi atamayan yöneticiler tarafından dip yapacak duruma doğru gittiklerini söyleyen Yer, “Geçtiğimiz yıllarda aynı uygulama Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde yaşanmış ve zamanın hukukçu Rektörü yine aynı sendikanın başkanını üniversitenin en mahrem yeri personel dairesine başkan atamış ve çok kısa bir süre sonra atadığı eleman yaptığı ağır cezalık işler ile her şeyi eline yüzüne bulaştırmış ama hakkında hiçbir işlem yapılmadan başka bir daire başkanlığına kaydırılarak korunup kollanmıştır. Yine aynı sendikanın başkan yardımcısı ilginçtir ESOGÜ Sağlık Bilimleri Fakülte sekreteri yapılmış ve teslimiyet orada da devam etmişti. ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi ve yönetimi de uzun süredir hem kamuoyunda hem basında izlediğimize ve bize iletilen belge ve verilere göre daha facia bir durumdadır. 4/D çalışanlarını kapsayan işçi sendikalarının yetki günleri olduğu bu günlerde daha öncede defalarca gündeme gelen rakip sendika üyelerine baskı ve yıldırma had safhaya çıkmış bulunmaktadır. Konuya hastanede yetkili memur sendika başkanı da müdahil olup toplantılar düzenlemekte ve Öz Sağlık İş Sendikası yetkiyi kazansın diye insanlara baskı yönünde toplantılar ve müdahalelerde bulunmaktadır. Bu duruma hastane yönetimi sesiz kalmış ve çoktan iradesini ve yönetme kabiliyetini teslim etmiş durumdadır. Buradan muhatap rektörlere seslenmek istiyoruz. Sayın Hocalar bakın bu dönem geçer göreviniz biter ve sonrasında liyakate saygıydı, emeğe değer verirdi, hakkaniyete dikkat ederdi denilsin ve iyi insan olarak anılınız. Kul hakkı yemiş, siyasete teslim olmuş ve unutulan Rektör Hoca olarak hatırlanmayın diyoruz” ifadelerinde bulundu.
 

Kaynak : SONHABER GAZETESİ - EMRAH KÖSE
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi