Ev alacaklar dikkat: Eskişehir'de fiyatları 650 bin TL'den başlıyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Ev alacaklar dikkat: Eskişehir'de fiyatları 650 bin TL'den başlıyor!
A
a

Son yıllarda yaşanan ekonomik sıkıntılar ve doğal afetler, konut sahibi olmak isteyenleri daha farklı çözümlere yöneltti. Özellikle prefabrik evler, hızlı kurulum süresi ve uygun fiyatlarıyla dikkat çekiyor.

Sütiş Eskişehir
Günümüzdeki prefabrik evler, sahip olduğu özellikler sayesinde kullanışlı, uzun ömürlü ve birçok alana kolay kurulması sebebiyle avantajlı hale geldi.  Prefabrik evlerin mimarlığını yapan aynı zamanda satış temsilcisi Gözde Türk,  taleplerin, yaşanan deprem ve artan ev fiyatlarından sonra sektörede çok fazla etkisi olduğunu söyledi.

PREFABRİK EVLERE TALEP ARTIYOR

Prefabrik evlerin betonarme evlere göre daha ekonomik olduğunu söyleyerek, “Prefabrik evler, artan inşaat malzemesi fiyatları ev sahibi olmak isteyen kişilerin bütçelerini zorluyor.  Bu sebeple prefabrik ev fiyatları daha uygun kalıyor. Bunun yanı sıra prefabrik evler esnek yapılı malzemeden üretildiği için depreme karşı dayanıklılık gösteriyor. Özellikle bu yaz aylarında fiyatlarla birlikte taleplerimizde arttı. Aslında pandemi döneminden beri hareketliyiz. Herkes müstakil ev sahibi olmak istiyor ama fiyatlar uçuk durumda. İnsanlar ikinci bir evi kaçış noktası olarak kullanmak istiyor. Bunlarda prefabrik ev tercihlerini etkiliyor” dedi.

BETORNARME KONUTUN 4’TE 1 FİYATINA PREFABRİK

Betonarme yapıya göre daha az sürede ev sahibi oldukları için tercih edildiğini söyleyen Türk, “Minimum standart paket metrekare fiyatı olarak çalışılıyor. Bunun üzerine ekstra olarak talepler olabiliyor. Aslında fiyatın belirli bir ucu yok ama minimum 100 metrekarelik bir bina 650 binlerden başlıyor. Anlaşmaya vardığımız takdirde en fazla 2 ay içinde sözleşme ve kurulum dahil teslim etmiş oluyoruz. Kurulumlarımız kısa sürüyor. Betonarmeye göre teslim süreside az olduğu için insanlar uğraşmak istemiyor. Örnek verecek olursam, 100 metrekarelik bir ev 2 hafta içinde kurulup teslim edilmiş hale geliyor. Prefabrik evler, bizim öngörümüze göre 40-50 yıl ömrü oluyor tabii bu bulunduğu bölgeye ve bakımına göre değişen bir şey. Bu konuda diğer yapılardan çok büyük bir farkı yok tabii ki. Bu evlerin bakımı yapıldığı sürece kullanımı daha uzun yıllarada çıkabilir.
Kaynak : SONHABER GAZETESİ - EMRAH KÖSE
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi