Eskişehirliler bakın simit zammı hakkında ne düşünüyor?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirliler bakın simit zammı hakkında ne düşünüyor?
A
a

Eskişehir'de geçtiğimiz günlerde simit fiyatlarına zam gelmişti. Adeta ekonomik krizde olduğumuz şu günlerde Eskişehir halkına simit fiyatlarına zam gelmesi hakkında görüşlerini sorduk. İşte yanıtlar...

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Ticaret Odası’nın Haziran ayı meclis toplantısında alınan kararla birlikte Eskişehir’de satılacak olan simit fiyatına zam yapıldı. 1 Temmuz itibariyle geçerli olan karara göre, 100 gram simit yüzde 33,3 artışla 9 liradan 12 liraya yükseldi. Vatandaşlar her gün artan hayat pahalılığından dolayı zorluk yaşadıklarını ifade ederek, gelen simit zammını şöyle değerlendirdi;

SİMİT DE YEMEYECEĞİZ

ETHEM ÇİMEN: Simit de yemeyeceğiz artık, zaten yiyemiyorduk. 10 bin lira maaş alırken nasıl 12 liraya simit alayım zaten 9 lirayken de yiyemiyorduk. Emekliyim hala çalışıyorum, emekliliği unuttuk. 10 bin lira 3 akşamda bitiyor, neye yetsin?

BİR SİMİDİMİZ VARDI

MUKADDES LAFÇI: Simitle birlikte her şeye zam geliyor, her şey çok pahalı. Bir evde tek çalışanla geçinmek imkansız oldu zaten. Allah yardımcımız olsun. Kahvaltıda bir simidimiz vardı artık onu da zor alacağız. 

BAZEN YEMEK BİLE YEMİYORUM

ŞAHSENEM ASYA: Ben öğrenci olarak söylüyorum, geçinmek çok zor. Evimize 2 maaş giriyor ve ben istediğim şeyleri alamıyorum. Simit bile 12 lira olmuş, genelde simit tüketiyorum ve bazen yemek yemediğim günler oluyor. 

BÖYLE OLMAMALI

ENES KAYA: Her şeye zam geliyor. Ben bu yaşımda artık yaşamak istemiyorum. Gencim, gezmek istiyorum, sevdiğim kişilerle güzel vakit geçirmek istiyorum. Evet kimseye muhtaç değilim belki ama 12 yaşımdan beri çalışıyorum, böyle olmamalı.


 
Kaynak : MUHABİR- TUĞÇE KAŞ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi