Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy'dan "Türk Dil Bayramı" için özel mesaj

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy'dan "Türk Dil Bayramı" için özel mesaj
A
a

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Türk Dil Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda Türkçenin etkin kullanımının önemine dikkat çekti. Aksoy, dil bilincinin artırılmasının ve yeni nesillerin Türkçe’yi doğru kullanma konusunda bilinçlendirilmesinin kritik bir sorumluluk olduğunu vurguladı.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Türk Dil Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Aksoy, Türkçenin etkin kullanımının milli bir sorumluluk olduğuna dikkat çekerken, yeni nesillerin bu konuda bilinçlendirilmesinin önemini vurguladı.

Mesajında şunları ifade etti:

“Değerli Hemşerilerim, 1932’de gerçekleştirilen ilk Türk Dili Kurultayı’nın açılış tarihi olan 26 Eylül’ü, 92 yıldır Dil Bayramı olarak kutluyoruz. Türkçemiz, her harfi ve kelimesiyle binlerce yıllık tarihimizin tanığı, medeniyetimizin sesi ve kimliğimizin özüdür. Dilimizin doğru ve etkili kullanılması, milli değerlerimizi gelecek nesillere taşımak adına hepimizin sorumluluğudur.

Dil bilincini günlük yaşamda görünür kılmak, onu özenle kullanmak ve geliştirmek önemlidir. Türkçemizin zengin kelime hazinesi, deyimleri, atasözleri ve vecizeleri ile dünyanın önde gelen dilleri arasında yer alması, milletimiz için bir gurur kaynağıdır. Yeni nesillerin Türkçe’yi doğru kullanmaları ve seçkin edebiyat eserlerimizi okumaları yönünde desteklenmeleri büyük bir önem taşımaktadır.

Her yıl 26 Eylül’ün “Dil Bayramı” olarak kutlanması vesilesiyle, Türk diline ve kültürüne önemli katkılarda bulunan geçmiş büyüklerimizi rahmetle anıyor, Türkçemizin gelişimi ve zenginleşmesi için çaba gösteren tüm kişi ve kurumlara şükranlarımı sunuyorum.”

Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi