Eskişehir'in vazgeçilmez sokak lezzetinin fiyatı uçuşa geçti!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'in vazgeçilmez sokak lezzetinin fiyatı uçuşa geçti!
A
a

Eskişehir'de bir zamanlar herkesin kolayca tüketebildiği çiğ köfte, artık lüks bir lezzet haline geldi. Artan enflasyon ve döviz kurları, çiğ köfteye olan talebi azaltırken, fiyatlar da hızla yükseldi

Sütiş Eskişehir
Malzeme, garnitür ve ambalaj fiyatlarının artışı çiğ köfteye de yansıdı. Artan maliyetler sebebiyle çiğ köfte fiyatlarındaki yükseliş dikkat çekerken çiğ köfte dürüm fiyatı 45 lira oldu. Hamamyolu Caddesi’nde çiğ köftecilik yapan esnaf Batıkan Küçükkaya, fiyatları makul tutarak satış yapabildiklerini belirtti. 

Fiyatların tatmin etmediğini dile getiren Küçükkaya, “Çiğ köfte dürümü geçen sene 30 lira civarında satıyorduk şu an dürüm fiyatı 45 lira. Fiyatlar bizi tatmin etmiyor zaten her zaman olduğu gibi, kurtarmıyor son zamanlarda zaten. İdare etmeye çalışıyoruz. Geçen sene marulun tanesi 10 lira bandındaydı şimdi 25-30 lira civarında alıyoruz, roka desen oda aynı. Ambalaj fiyatları aldı başını gidiyor” dedi.

FİYATLARI UYGUN TUTMAYA ÇALIŞIYORUZ

Çiğ köfteye gelen zamlardan çok yeşilliğe gelen zamlar dikkat çekiyor. Elektriğe gelen zam ve kira giderlerinin de zorladığını belirten Küçükkaya, “Ekonomiden dolayı, hayat pahalılığından dolayı şu an insanlarında çiğ köfteye fazla talebi olduğu için fiyatları uygun tutmaya çalışıyoruz. Son zamanda bizi hiçbir şey kurtarmıyor dükkan kirası olsun, çalışan giderleri olsun, doğalgazı, elektriği, suyu derken masrafımız çok oluyor” diye konuştu.

Küçükkaya, artan hayat pahalılığı nedeniyle çiğ köftenin ana yemek haline geldiğini söyleyerek, “Çiğ köfte bulgurdan oluşuyor, biz  içine baharat olarak isot ve ceviz ekliyoruz bunlar zaten pahalı gün geçtikçe her gün zam geliyor ekstra maliyetli oluyor. Ekonominin durumu belli, yeşillik deseniz ayrı bir dünya, kendi ülkemizde şehrimizde ürettiğimize rağmen fiyatı yine pahalı. Çiğ köfte önceden aperitif tarzı bir yiyecekti şimdilerde ana yemek gibi bir şey oldu” diye ifade etti.
 
Kaynak : SONHABER GAZETESİ - EMRAH KÖSE
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi