Eskişehir için önemli olan 2 proje hayata geçiyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir için önemli olan 2 proje hayata geçiyor!
A
a

Eskişehir Bilecik Veteriner Hekimleri Odası (EBVHO), basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Erdinç Yuva, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte barınak ve mezbaha projelerinin sırasıyla hayata geçireceklerini belirterek, “Şehrimizle ilgili güzel gelişmeler çok yakın” dedi.

Sütiş Eskişehir
EBVHO Başkanı Erdinç Yuva ile Yönetim Kurulu Üyeleri Adem Musluk, Naciye İnan, Ali Sarı ve Emrah Çelen’in katıldığı organizasyonda, veteriner hekimler basın mensuplarına teşekkür ederek iş birliği içinde çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Yuva, “Sizlere bir gönül borcu olarak, bizlere sunmuş olduğunu katkılardan ötürü, Eskişehir ve Bilecik illerimizdeki tüm veteriner hekimler olarak sizlere teşekkür etmek istiyoruz. Bizler birçok faaliyet yapıyoruz ama bu faaliyetleri duyurmamız gerekiyor. Sizlerin yeri bizim için çok değerli” dedi.

11 İLÇEDE ÖĞRENCİLERLE BULUŞACAĞIZ

Kahvaltının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yuva, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma günü kapsamında 11 ilçedeki okullarda faaliyetler yapacaklarını söyledi. Veteriner hekimliğinin özünde hayvan sevgisi yattığını belirten Yuva, “Tüm kliniklerimizde vatandaşlarımıza farkındalıklar oluşturacağız. Bu çalışmalara bugün itibariyle başladık. 11 ilçede de özellikle ilkokul öğrencilerimize hayvan sevgisi üzerine sunumlar hazırladık. O kıymetli evlatlarımıza küçük küçük hediyeler hazırladık. Böylece bu farkındalığı ortaya koyacağız” diyerek Türkiye’de bunu başaran tek oda olduklarını söyledi. 

FAKÜLTE SAYISI DÜŞÜRÜLMELİ

Mesleki sorunlara değinen Yuva, Türkiye’de Veteriner Fakültesi fazlalığı olduğunu belirterek, “Fazla olmasının sonucunu biz görüyoruz. Kıymetli çocuklarımız mezun oluyorlar ve en başta kendi illerindeki odalara geliyorlar. Odalarda bizlere ‘ne yapabiliriz’ dediklerinde, bizler de alanların kısıtlı olması nedeniyle de gelen mezun sayısına istedikleri cevabı veriyoruz. Türk Veteriner Hekimleri Birliği ve 56 oda olarak tüm yaptığımız açıklamalarda fakülte sayımızın fazla olduğunu söylüyoruz. Fazla olmasının da sorunları sahaya maalesef yansıyor” ifadelerini kullandı.

GÜZEL GELİŞMELER ÇOK YAKINDA

EBVHO olarak Büyükşehir Belediyesi ile hayata geçirdikleri mikroçip ve tanımlama projesinin başladığını söyleyen EBVHO Başkanı Yuva, yeni projelerin de gündemde olduğunu söyledi. Adım adım ilerleyeceklerini belirten Yuva, “Barınak projesi şehrimizin büyük bir sorunuydu. 3 – 4 aylık çalışmamızla beraber, Büyükşehir Belediyemizin de katkılarıyla ihalesi yapıldı. İnşallah yakın bir zamanda Büyükşehirimizin barınağı da şehrimizde devreye alınacak. İkinci bir konuda mezbaha. Bu şehrimizin büyük bir sorunu ve bizim açımızdan da acilen devreye alınması gereken bir problem. Artık mimari proje çizim aşamasına geldi Büyükşehir Belediyemiz. Yakın zamanda kendileri bu güzel haberi paylaşacaklar. Odamızla beraber sürekli koordineli bir çalışma içerisindeyiz. Doğru tesis, doğru mezbaha için neler gerekir artık bunu konuşuyoruz Büyükşehir Belediyemizle. Şehrimizle ilgili güzel gelişmeler yakın” diyerek gıda ve hayvan güvenliği ile ilgili oda olarak tüm desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi