Eskişehir'i üzen haberin ardından yüzleri Büyükşehir güldürdü

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'i üzen haberin ardından yüzleri Büyükşehir güldürdü
A
a

Eskişehir'de bir yaşlı adamın, felçli eşine armağan ettiği 'Aşıklar Parkı'na yapılan saldırı, tüm şehri yasa boğdu. Bu olaydan sonra Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne ait ekipler yaşlı çifti böyle sevindirdi

Sütiş Eskişehir
82 yaşındaki Memduh Çetin 15 yıl önce felç geçiren ve beyin ameliyatı gerçekleştirilen eşi Mücella Çetin’in yaşam kalitesini yükselteceği düşüncesiyle evinin önünde ki kaldırımı adeta çiçek bahçesine çevirmişti. Kamuoyuna sıklıkla yansıyan ve Eskişehirliler tarafından Aşıklar Parkı olarak bilinen alana, bir tartışma sonucu komşusu tarafından zarar verildi.



Geçtiğimiz günlerde evden uzaklaştığı esnada yaşanan olayla ilgili açıklamalara bulunan Çetin, “Benim bir suçum yok, burası benim evimin önü onun değil” diyerek Savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu ifade etti. Yaşanan olayın kendisini çok üzdüğünü belirten Çetin,  Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçe ekipleri tarafından bahçenin yenilenmesi için yeni çiçekler getirilmesinden memnun olduğunu belirterek, “Şimdi huzurluyum” diye konuştu. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Eskişehir Valiliği tarafından da pek çok çiçek ve bank hediye edilen alan, vatandaşlar tarafından da beğeni topluyor.

EŞİMİ ORMANDA YAŞAR GİBİ YAŞATMAK İSTEDİM

Aşıklar Parkı’nın eşine çok iyi geldiğini ve doktorlarının da dikkatini çektiğini ifade eden Çetin, “Eskişehir’de ‘Aşıklar Parkı' olarak bilinen bahçemizi 5 yıl önce eşim için hazırladım. 3 Belediyemiz de çiçekler, zakkum ağaçları gönderdiler sağ olsunlar. Ben kendim de yetiştiriyorum, suluyorum, ilgileniyorum. Eşim hasta, beyninden ameliyat oldu. Bu yüzden onu ormanda yaşar gibi yaşatmak istedim. Eşimin doktoru da kontrole gittiğimizde şaşırdı,' Teyze de iyileşme var' dedi. Hastalığına bu bahçenin iyi geldiğini belirttiler” dedi.

ŞİMDİ HUZURLUYUM

Yaşanan olayla ilgili açıklamalarda bulunan Çetin, savcılığa suç  duyurusunda bulunduğunu belirterek Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle yenilenen bahçeden memnun olduğunu ifade etti. Çetin, “4-5 gün önce bir kedi yavrusu vardı. Kedi yavrusu kaçtı, çocuklar arıyordu ben de 'Kaçmıştır bulamazsınız' dedim. Komşumuz da bana 'Sen karışma, bu bayrağı da diktin buraya zaten' dedi.  Ben kendisine bulaşmak istemedim, parka gittim 1-1 buçuk saat oturdum arkadaşlarla. Oradan çıktım geldim, bir başka komşum '' 'Ağabey, her yerin dağıldı, bir tane sağlam çiçek kalmamış' dedi. Bir baktım saksılar kırılmış, bayraklar yerde. Bir vatandaş o anı kameraya almış. Ben de görüntüleri savcılığa vererek suç duyurusunda bulundum. 3 gün moralim çok bozuktu, hiç temizlemedim bile. Buralar pislikten geçilmiyordu, camlar kırık, saksılar kırık. Benim bir suçum da yok, onun evinin önü değil ki kendi evimin önü.  Dün akşam üstü de Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler'den 15 kişi gelerek, kuruyan çamlarımı söktüler, o pislikleri topladılar, yenilerini diktiler. Saat 23.00'e kadar burada çalıştılar. Çiçek de getirmişler, diktiler, çay içtik sohbet ettik gittiler. Şimdi huzurluyum. Her yer yine çiçek oldu” ifadelerini kullandı.

BAHÇEM ESKİ GÜZELLİĞİNE KAVUŞTU

Komşusu ile yaşanan tartışma öncesinden Eskişehir Valiliği tarafından hediye edilen Atatürk büstünün de zarar gördüğünü ifade eden Çetin, Valilik tarafından yeni bir Atatürk büstü verildiğini dile getirdi. Çetin, “Geçen gece de saat 02.00 sularında bir ses duydum, bir şey yıkılmış gibi. Cama çıktım baktım bir kadın vardı sonra gitti. Dışarı çıkıp baktım Atatürk büstü kırılmış, onu bana Valilik vermişti. Sonra Valiliğe gidip bilgi verdim. Sağ olsunlar 3-4 ay sonra pirinçten yapılmış yeni bir büst gönderdiler. Diğer Atatürk büstünü de Yılmaz Büyükerşen hediye etmişti zaten. Bu sayede bahçem eski güzelliğine kavuştu. Duyduğuma göre bir okulun öğrencileri de haberimi almış, bana çiçek getireceklermiş. Çok huzurluyum. 82 yaşındayım, daha ilaç bile kullanmadım” açıklamasında bulundu.


 
Kaynak : YENİGÜN GAZETESİ - SÜMEYRA BALCI
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi