Eskişehir'e yeni bir ortaokul kazandırıldı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'e yeni bir ortaokul kazandırıldı!
A
a

Eskişehir’de eğitim alanında önemli bir adım atıldı: Eskişehir Valiliği ve işadamı Avni Ongurlar arasında imzalanan protokol doğrultusunda, Odunpazarı ilçesi Sümer Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Hacı Hatice Ongurlar Ortaokulu’nun açılış töreni gerçekleştirildi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir’de eğitim alanında önemli bir gelişme yaşandı: Eskişehir Valiliği ile işadamı Avni Ongurlar arasında imzalanan protokol çerçevesinde, Odunpazarı ilçesi Sümer Mahallesi'nde inşa edilen Hacı Hatice Ongurlar Ortaokulu’nun açılış töreni yapıldı.

Açılış programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Avni Ongurlar tarafından annesi merhum emekli öğretmen Hacı Hatice Ongurlar anısına yaptırılan 32 derslikli okulun açılışında, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy önemli mesajlar verdi. Vali Aksoy, eğitimde devlet yatırımları ve hayırsever katkılarının birlikte hareket etmesinin önemine vurgu yaparak, iş dünyasının eğitim alanındaki katkılarının kıymetli olduğunu belirtti. Aksoy, "Eğitim, toplumsal kalkınmanın temeli ve bu süreçte hayırseverlerin katkıları, Eskişehir’in eğitim seviyesini yükseltmektedir. Ongurlar ailesinin bu katkısı, çocuklarımızın geleceğine büyük bir destek olacaktır" dedi.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan, eğitim kurumlarının topluma yapılan en değerli yatırımlar olduğunu belirterek, "23 yıllık iktidarımızda eğitim alanında gerçekleştirdiğimiz yatırımlar, sadece hükümet politikası değil, milletimizin geleceğine sahip çıkma hamlesidir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, her köşeye eğitim hizmeti ulaştırmak için gece gündüz çalıştık" şeklinde konuştu. Gürcan, Eskişehir’e 23 yılda 202 okul ve 3 bin 209 derslik kazandırdıklarını ekledi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, açılışta yaptığı konuşmada, "Eskişehirli olup şehrine böyle değerli bir eğitim yuvası kazandırmak herkese nasip olmaz. Avni Ongurlar'a bu eseri kazandırdığı için teşekkür ediyor ve annesi Hacı Hatice Ongurlar’a rahmet diliyorum. Bu okul, gençlerimizi çağdaş geleceğe hazırlayacak önemli bir merkez olacaktır" dedi.

Açılış töreninde Vali Aksoy, Avni Ongurlar’a teşekkür plaketini sundu. Eskişehir Müftüsü Muharrem Gül'ün dua etmesi ve kurdele kesimiyle sona eren programa, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Arif Hamdi Sazak, İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak, önceki dönem Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Ongurlar ailesinin üyeleri katıldı.
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi