Eskişehir'e havadan turist yağacak: Projeyi duyurdu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'e havadan turist yağacak: Projeyi duyurdu
A
a

AJet, Bosna Hersek’in Tuzla kentine başlattığı yeni uçuş seferleriyle dikkat çekerken, Ankara ve çevresindeki illere yurt dışından turist getirecek projelerini de duyurdu. Şirket, yurtdışından gelen misafirleri Ankara’dan başlayarak İç Anadolu’nun turistik şehirlerini tanıtacak 5-6 günlük turlara yönlendirmeyi planlıyor. Eskişehir de bu projeden payını alacak. İşte detaylar...

Sütiş Eskişehir

AJet, Bosna Hersek’in Tuzla kentine yaptığı uçuş seferleriyle büyüme hedeflerini artırırken, Ankara ve çevresindeki illere yurt dışından turist getirecek yeni projelerini de duyurdu.

Şirket, yurtdışından gelen turistleri Ankara'dan başlayarak 5-6 günlük turlar ile İç Anadolu’nun güzel şehirlerine yönlendirmeyi planlıyor. Bu kapsamda, Konya, Eskişehir ve Afyonkarahisar gibi illeri kapsayan paket turlar oluşturulacak.

AJet Genel Müdürü Kerem Sarp, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Tuzla Uluslararası Havalimanı’na haftada bir düzenlenecek seferlerin, Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkileri güçlendireceğini belirtti. "Tuzla'nın, tarihsel ve kültürel bağlarımızla büyük bir önemi var. Yıllık 600 bin kişinin Tuzla'ya gelmesi, akraba ziyaretleri açısından ciddi bir rakam. Buradan pay alabileceğimizi düşünüyoruz," dedi.

Sarp, Tuzla'dan Avrupa’ya en fazla uçuş gerçekleştiren düşük maliyetli havayolu şirketinin pazardan çekilmesinin ardından bölgede önemli bir boşluk oluştuğunu ve bu fırsatı değerlendireceklerini ifade etti. "İstanbul’a getirdiğimiz yolcuları Tuzla'ya taşıyacak, böylece hem Türkiye hem de Bosna Hersek tarafından oluşan talebi karşılayacağız," diye ekledi.

Yeni kurulan hava yolu şirketinin 31 Mart’tan bu yana yaklaşık 12 milyon yolcu taşıdığını belirten Sarp, yıl sonuna kadar bu sayının 16 milyona ulaşmasını bekliyor. Gelecek yıl 20 milyon yolcu hedeflediklerini vurgulayan Sarp, filoyu gençleştirme ve yeni nesil uçaklarla hizmet kalitesini artırma planlarının devam ettiğini bildirdi.

AJet’in hedefleri arasında Avrupa'daki yeni destinasyonlar da bulunuyor. "Yurt dışında açılacak yeni hatlarla birlikte, özellikle Almanya gibi pazarlarda uçuş sayılarımızı artırmayı planlıyoruz," diyen Sarp, ayrıca kendi pilotlarını yetiştirmek için yatırım yapacaklarını açıkladı.

AJet’in turizm alanındaki stratejisi, Ankara ve çevresindeki illerin tanıtımını artırarak bölgedeki turizme katkı sağlamayı hedefliyor. "Hava yolundaki artan kapasite ve kampanyalar sayesinde, seyahat etmek artık lüks olmaktan çıkıyor. Müşterilerimiz için daha uygun fiyatlarla kaliteli hizmet sunmaya devam edeceğiz," dedi.

AJet, yeni projeleriyle hem iç hatlarda hem de dış hatlarda büyümeyi hedeflerken, Türkiye’nin turizm potansiyelini de artırma çabalarını sürdürüyor.

Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi