Eskişehir'e gelen gurbetçilerden şikayet yağmuru!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'e gelen gurbetçilerden şikayet yağmuru!
A
a

Eskişehir’e yaz döneminde gelen gurbetçi vatandaşlar esnafların kendilerine olan yaklaşımlarından memnun değil. Gurbetçi vatandaşlar ayrıca kendilerinin Türkiye’ye gelen son kuşak olabileceğine dikkat çektiler.

Sütiş Eskişehir
Yaz tatili için Eskişehir’e gelen gurbetçiler, yüksek fiyatlar ve esnaf ahlakı konusunda ciddi eleştirilerde bulundu. Hollanda, Belçika gibi Avrupa ülkelerinden Eskişehir’e gelen gurbetçiler, Türkiye’deki ekonomik koşulların ağırlaştığını ve esnafın müşteri ilişkilerinde sorunlar yaşandığını ifade ettiler.



Hollanda’da yaşayan Hulusi Keski, Türkiye’ye tatil yapmak amacıyla geldiğini ancak hayal kırıklığına uğradığını belirtti. "Burada hayat aşırı pahalı. Esnaf ahlakı kalmamış, her sektörde bu durum böyle. İnsanların birbirine saygısı yok. Türkiye maalesef Hollanda’ya göre çok geride. Türkiye’nin sağlık sektörü eskiden iyiydi ama şu an öyle bir şey yok," diyen Keski, fiyatların geçen yıla göre iki kat arttığını vurguladı. Türkiye’deki et fiyatlarının yüksekliği nedeniyle Hollanda’dan et getirememenin üzüntüsünü yaşayan Keski, "Esnaf günü kurtarmaya bakıyor, bu yanlış. Esnaf, geleceğe bakmalı," ifadelerini kullandı.



Belçika’nın Gent şehrinden gelen Halil Yörük ise Türkiye’ye gelen gurbetçi sayısının azaldığını söyledi. "Bunun en büyük sebebi ekonomik nedenler. Bizden sonraki kuşak artık Türkiye’ye gelmeyecek. Türkiye’ye gelen son kuşağız," diyen Yörük, Belçika’da yaşam koşullarının Türkiye’ye göre daha iyi olduğunu belirtti. "Ürünler Türkiye’ye göre daha ucuz ve daha kaliteli. Esnaflar hakkında bir şey diyemiyorum, çeşit çeşit esnaf var. Ama Belçika’ya dönerken buradan hiçbir şey götürmeyeceğim," dedi.



Bir diğer gurbetçi, Ali Böcük de Belçika’dan Türkiye’ye geldiğini ancak yüksek fiyatlar nedeniyle tatile Yunanistan’da devam edeceğini ifade etti. "Türkiye’de tatil yapmak çok pahalı. Yunanistan’da her şey dahil oteller çok daha ucuz. Belçika’da pirzola 600 lira, burada en ucuzu 1000 lira. Esnafta güler yüz yok, bizi para makinesi gibi görüyorlar," diyen Böcük, gurbetçilerin artık Türkiye’den ev ya da arsa almadığını da sözlerine ekledi.
 
Kaynak : YENİGÜN GAZETESİ - SÜMEYRA BALCI
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon
Eses 13 Ağustos 2024 19:57

Abiler 1 euro veriyor 30 kusur lira alıyon verdiğinle aldığının arasında dağlar kadar fark var biz napalim en son seçim de maşallah yurt dışı oylarında AKP ye rekor sağladınız

0 0 Cevap Yaz
Servet Gülüm 13 Ağustos 2024 16:33

Aman ne üzüldük ne üzüldük kalmadığınız yerde oy verin ülkenin her güzelliğinden faydalanın üstüne kazandığınız burada 40 kat değerlensin bir de sizi memnun etmeye çalışalım tövbe tövbe

0 0 Cevap Yaz
Mert 13 Ağustos 2024 16:06

Eskişehir de hakiki esnaf az zaten.

0 0 Cevap Yaz
Serdoş 13 Ağustos 2024 13:03

Hani Türkiye Avrupadan iyiydi noldu da şimdi kötü?

0 0 Cevap Yaz
Mr 13 Ağustos 2024 12:19

Gelmeyin lütfen

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi