Eskişehir’deki terzilerde işler yoğun!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’deki terzilerde işler yoğun!
A
a

Eskişehir’de uzun yıllardır terzilik yapan esnaf Kazım Çıngırer düşen alım gücü nedeniyle insanların yeni ürün almak yerine, mevcut ürünlerini tamir ettirmeye yöneldiklerini söyledi

Sütiş Eskişehir
Eskişehir’de 25 yıldır terzilik yapan ve 17 yıldır aynı dükkânda çalışan Kazım Çıngırer, mesleğindeki değişimleri ve artan maliyetleri değerlendirdi. Çıngırer, ülkenin ekonomik gidişatının, insanların sıfır ürün almak yerine mevcut giysilerini tamir ettirmeyi tercih etmesine yol açtığını belirtti. Özellikle gömlek, pantolon ve abiye kıyafetlerin tamirinin yoğunlukta olduğunu vurgulayan terzi, pantolon paçası kısaltmanın da en çok yapılan işlemler arasında olduğunu söyledi.

Elektrik fiyatlarındaki artışın işlerini doğrudan etkilediğini dile getiren Çıngırer, "Dükkân kiraları neredeyse iki katına çıktı. Bu da bizi zorlayan bir etken" dedi. Terzi esnafı olarak fiyatların, yapılacak işleme, dükkânın konumuna ve malzeme masrafına göre değiştiğini belirten Kazım Çıngırer, geçen sene 12-13 TL’ye aldığı bir ipin bu yıl 45 TL olduğunu ifade etti. Bu durum karşısında yaptıkları işlere aynı oranda zam yapamasalar da fiyatları artırmak zorunda kaldıklarını açıkladı.
Kaynak : YENİGÜN GAZETESİ - SÜMEYRA BALCI
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi