Eskişehir'de uzmanı uyardı: Cildinizi mahvetmeyin!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de uzmanı uyardı: Cildinizi mahvetmeyin!
A
a

Cildimizi yaz aylarının kavurucu sıcaklarından ve neminden korumak için doğru adımlar atmak oldukça önemli. Eskişehir'de Uzman Dermatolog Eda Kibar Atasoy cilt bakımı hakkında önemli uyarılarda bulundu. İşte detaylar...

Sütiş Eskişehir
Yaz aylarında aşırı sıcak ve nemin etkisiyle cilt daha hassas hale gelmesi nedeniyle cilt bakımları ön plana çıkıyor. Sağlıklı ve temiz bir cilt için bakım rutinlerini düzenli bir şekilde uygulamak gerekiyor. Ancak bu rutinlerde uygulanan adımlar ve ürünler oldukça önem taşıyor. Konu ile ilgili Eskişehir'deki Uzman Dermatolog Eda Kibar Atasoy, cilt bakımı rutini hakkında bilgilendirmede bulundu ve en sık yapılan hataları sıraladı.

Cilt bakımı rutinini mutlaka dermatoloji hekimiyle görüştükten sonra oluşturulması gerektiğini söyleyen Kibar, “Kulaktan dolma bilgiler ve internetten edindiğiniz bilgilerle oluşturacağınız bir cilt bakımı aslında size fayda değil zarar bile verebilir. Son günlerde bu nedenle başvuran hastalarımız olmakta. Cilt bakımı rutininiz için hekiminizle görüşerek cilt tipinizi öğrenmelisiniz. Genellikle üç temel cilt var. Bunlar, yağlı cilt, kuru cilt ve karma cilttir. En sık gördüğümüz durum karma cilt oluyor. Karma cilt özellikle T bölgesinin yağlı ve gözenekli olduğu bununla birlikte göz çevresi ve ağız çevresinde de nemsizlik yaşayan insanların cilt tipidir. Cilt yapınıza göre hekiminizin önereceği rutin şu şekilde oluyor, yağlı ciltlerde daha çok yağdan arındıracak ve gözenekleri sıkılaştıracak bir rutin oluşturuluyor. Kuru ciltlerde ise, daha çok nem ağırlıklı, nemlendiricilerin ağırlıkta olduğu cildin hassasiyetini öngörerek önerilen ürünler değerlendirilir. Karma ciltlerde ise, T bölgesindeki yağlanmayı arındırmakla  birlikte göz çevresi ve ağız çevresini kurutmayan ve hatta nemlendiren ürünleri tavsiye ediyoruz. Mutlaka cilt tipinize uygun bir yıkama jeli önerilir. Köpük ya da krem formunda olabilir sonrasında eğer gözenekli bir cilde sahipseniz ya da çok sık makyaj uyguluyorsanız yine arındırıcı bir tonik önerilir. Genellikle alkol içermeyen formlar tercih edilir” diye konuştu.
Kibar, ürünlerin belirlenmesinde birçok önemli hususun olduğunu dile getirerek şöyle devam etti:

“Yıkamak ve toniklemek sonrasında yine cildinize uygun nemlendirici önerilir ve yine su bazlı nemlendiriciler tercih edilir ama çok kuru ciltlerde yine yağ bazlı formlar kullanılabilir. Yaşınıza uygun yatacağınız zaman kullanacağınız serumlar olabilir. Bunlar genellikle 25-35 yaş aralığında hyalüronik asit ve C vitamini bazlı serumlar olmakla birlikte yaşınız ilerledikçe kırışıklık önleyici ve leke giderici etkisi olan retinoik asitlerden faydalanılabilir. Ancak çok fazla ürün ve etken var bunu kişinin tek başına karar vereceği bir basit konu olarak görmeyin. Mutlaka burada ürünlerinizi hekiminize danışın. Ürünlerin yaşa ve cilt tipine göre belirlenmesi yine aynı zamanda mevsime göre dikkat edilecek bazı hususlar mevcut” 

SON DÖNEMDE İNTERNETTE MODA OLAN ÇİFT AŞAMALI TEMİZLİK

Kibar, yağ bazlı temizleyicilerin cilt bakımında kullanılan en yanlış ürünlerden biri olduğunu belirterek, “Son 3 yıldır çift aşamalı temizlik modası var.  Yağ bazlı ürünlerin cilde uygulanması sonrasında eğer kişi yağlı ciltse ya da bir dönem sivilceli bir cildi olan kişiyse kapalı komedonlar ve okluziv sivilceler oluşuyor. Özellikle bu kişilerde tekrarlayan akne problemi çok can sıkıcı oluyor. Buna karşı çıkanlarda oluyor ama ben kendi klinik tecrübemde özellikle yağlı ciltler ya da sivilce problemiyle hayatının bir döneminde karşılaşmış ciltlere kesinlikle yağ bazlı bir temizleyici kullanmalarını önermiyorum” dedi.

PROFESYONEL İŞLEMLER İÇİN SONBAHAR VE KIŞ AYLARI TERCİH EDİLMELİ

Ciltteki problemler için uygulanan profesyonel işlemler için en uygun zamanın sonbahar ve kış ayları olduğunu belirten Kibar, dikkat edilecek en önemli hususun leke yatkınlığı olduğunu söyleyerek, “Bazı işlemler ciltte ısıl hasar ya da yüzeysel hasar oluşturuyor. Bu hasar sonrasında da güneş maruziyeti olursa kişi güneşten kendini iyi koruyamazsa leke problemi ortaya çıkar ve bu leke genellikle çok kolay tedavi edilebilir bir leke olmuyor. Uzun yıllar uğraş gerektiren bir durum ve can sıkıcı bir durum oluyor. Bu nedenle biz genellikle cildin yüzeyini soyan, ısıtan, tramvatize den uygulamalarımızı sonbahar ve kış aylarında tercih ediyoruz. Kişinin güneşten koruyup koruyamayacağı bizim için hangi işlemi seçeceksek onun için çok önemli. Özellikle dermapen uygulaması, fraksiyonel lazerle soyma uygulaması gibi cildin yüzeyinde hasar yaratan uygulamaları sonbahar kış aylarında tercih ediyoruz.

İŞLEMLERİN SIKLIĞI KİŞİYE GÖRE DEĞİŞİYOR

İşlem sıklığının kişinin cilt tipine göre değiştiğini belirten Kibar, “Özellikle cilt bakım rutini, cildiniz çabuk yağlanıyorsa ve ölü hücre tabakası çok hızlı oluşuyorsa kalın, yağlı ve gözenekli bir cildiniz varsa, 3 haftada bir ya da 4 haftada bir gibi aralıklarla olabilir. Daha kuru ciltlerde, daha problemsiz ciltlerde bu süre 6-8 haftaya kadar çıkabilir. Bu durumda günlük rutininizi düzenli yapıp yapmadığınız çok önemli. Düzenli olarak evde bakım yapan kişinin profesyonel cilt bakımından yararlanma ihtiyacı zamanla daha seyrek olacaktır” ifadelerini kullandı.
 
Kaynak : SONHABER GAZETESİ MUHABİRİ - EMRAH KÖSE
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi