Eskişehir'de TÜİK'in enflasyon rakamları olay oldu!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de TÜİK'in enflasyon rakamları olay oldu!
A
a

Tüm Emeklilerin Sendikası ve Büro Emekçileri Sendikası, Sosyal Güvenlik Kurumu önünde düzenledikleri basın açıklamasıyla TÜİK’in enflasyon verilerini eleştirdi.Tüm Emekliler Sendikası Şube Örgütlenme Sekreteri Alim Yıldızkan, “Halk kandırılıyor. Resmen enflasyon hesaplamasında hile yapılıyor” dedi. 

Sütiş Eskişehir
Tüm Emeklilerin Sendikası ve Büro Emekçileri Sendikası, "TÜİK Sayesinde İki Yakamız Bir Araya Gelmiyor" başlıklı basın açıklamasında, TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerinin gerçeği yansıtmadığını ve çalışanlar ile emeklilerin mağduriyetini artırdığını savundu.

SUÇ İŞLEMEKTEN VAZGEÇSİNLER

TÜİK’in yaşanan enflasyonu gizlediğini söyleyen Yıldızkan, “TÜİK yine şaşırtmadı. İktidarın belirlediği enflasyon oranını onaylayan noter görevini yerine getirmekten zerre kadar sıkılmadığını, açıkladığı enflasyonla belli etmişti. O nedenle ki; enflasyona esas teşkil eden sepeti, bu sepetteki ürünlerin ağırlığını ve fiyatlarını açıklamıyor. Yargı kararına rağmen açıklamıyor.Eğer yaşanan enflasyonu açıklasa hiç tereddütsüz TÜİK yönetimi ikinci ayı göremeyecektir. Bu biliniyor.Mehmet Şimşek’in açıklamalarını emir telaki eden TÜİK, artık bu suçu işlemekten vazgeçmelidir.Enflasyonun düşük gösterilerek iktidar kendine pay çıkarıp, başarı hararafıyla siyasi olarak devamlılığını sağlamaya çalışıyor. Halk kandırılıyor. Resmen enflasyon hesaplamasında hile yapılıyor” dedi.

YOKSULLUĞUMUZ SİZİ YALANLIYOR

Yıldızkan, TÜİK’in enflasyon verilerinin halkın yaşadığı gerçekleri yansıtmadığını vurgulayarak, "Süt içemeyen çocuğun, aç kalan emeklinin, parasızlık nedeniyle üniversiteyi bırakmak zorunda kalan gençlerimizin, kirasını ödeyemeyen emekçilerin, maddi imkansızlıktan dolayı parçalanan ailelerin, özetle milyonların ahı, günahı ve hakkı boynunuzdadır. Gün gelir bu ağır yükün hesabının hukuk içinde sorgulanacağından kuşku yoktur. TÜİK’in açıkladığı son yıllık enflasyon oranı olan %68,5 gerçek değildir. ENAG’IN enflasyon değerlendirmesi de, çarşı, pazar, market fiyatları ve yaşadığımız derin yoksulluk sizi yalanlıyor. Yaşadığımız enflasyon en az bu oranların iki katından az değildir. Haklarımızı alana dek mücadele etmekten geri durmayacağız" şeklinde konuştu. 

KABUS YAŞIYORUZ

Büro Emekçileri Sendikası Eskişehir Şubesi Sekreteri İsmail Hakkı Akçin ise hükümetin sermaye yanlısı politikalarının kamu emekçilerini ve halkı daha fazla yoksullaştırdığını belirterek TÜİK’i tüm illerde protesto ettiklerini belirtti. Akçin, “İktidarın sermaye yanlısı ve emekçi düşmanı bu politikaları toplumun çoğunluğunu oluşturan biz kamu emekçileri, kamu emeklileri, asgari ücretliler için bitmeyen bir kâbus olmaya devam etmektedir.Bilindiği gibi bütçe kanunu gereği 2025 yılının bütçe görüşmeleri 15 Ekim itibarıyla TBMMPlan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmeye başlayacaktır. Ancak iktidar tarafından 5 Eylül 2024 tarihinde açıklanan Orta Vadeli Programda (OVP) belirtilen kısıtlar bazlı bütçe hazırlayacağı, dolayısıyla açlık ve yoksul düşmanı ve sermaye yanlısı ekonomik programa sadık kalacağı ilan etmiş bulunmaktadır.Biz emekçiler, yoksulluk halk kesimleri itiraz etmedikçe, hakkımız olanı istemedikçe daha fazla yoksullaşmaya devam edeceğiz. Bunun için iktidarın ekonomik programından mağdur olan bizler, iktidarın bizlere düşük ücret vermede bir aparat olarak kullandığı TÜİK’i tüm illerde protesto ediyoruz”

 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi