Eskişehir'de küçük esnaf online alışverişin gölgesinde kaldı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de küçük esnaf online alışverişin gölgesinde kaldı!
A
a

Eskişehir Tuhafiyeciler Esnaf Odaları Başkanı Ali Safa Şen, büyük zincir marketler ve online satış platformlarının küçük esnafın işlerini olumsuz etkilediğini vurguladı.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Tuhafiyeciler Esnaf Odaları Başkanı Ali Safa Şen, büyük zincir marketler ve online satış platformlarının küçük esnafın işlerini olumsuz etkilediğini belirtti. Şen, "Büyük marketler her tür ürünü sunarak haksız rekabete yol açıyor. Hükümetimiz de bu durumu destekler nitelikte adımlar attı. Ülkemizde iki buçuk milyon küçük esnaf bulunuyor ve bu esnaflar devletimizin temel direğidir" dedi.

ES TV'de gerçekleştirdiği özel röportajda, online alışverişin esnaf üzerindeki olumsuz etkilerine değinen Şen, alışveriş alışkanlıklarındaki değişimlere dikkat çekti. Şen, hükümetten küçük esnafı koruyacak bir Perakende Yasası çıkarılmasını talep etti.

Şen, yeni eğitim ve öğretim yılının beklenenden daha az da olsa bir hareketlilik yarattığını ifade ederek, "Özellikle okul kıyafetleri alımları bu hareketliliğin başlıca nedenlerinden biri oldu. Ancak kış mevsimine yaklaşırken, bu hareketlilik kısa süreli olabilir. Kış sezonunda kış giysileri ve diğer alışverişlerde artış bekliyoruz" dedi.

İşlerimiz Aksıyor

Online satış platformlarının ve büyük marketlerin esnafın işlerini aksattığını vurgulayan Şen, "Günlük hayatın hızlanmasıyla insanlar online alışverişe yöneldi. Ancak, bu alışkanlıklar değişmeye başladı. Online alışverişin cazibesi azaldı ve pazar tezgahlarında ürün azalması gözlemleniyor. Online satış platformları, yüksek komisyonlar alarak esnafın kârını düşürdü. Ayrıca, online alışverişte bazen beklenen ürünlerin ulaşmaması da etkili oldu. Bu nedenle, insanlar yavaş yavaş mağazalardan alışveriş yapmaya geri dönüyor" şeklinde konuştu.

Perakende Yasası Talebi

Küçük esnafın korunması gerektiğini vurgulayan Şen, hükümete şu çağrıda bulundu: "Perakende Yasası'nın bir an önce çıkarılması, alışveriş marketlerine düzenleme getirilmesi küçük esnafımızı olumlu yönde etkileyecektir. Büyük marketler haksız rekabete neden oluyor ve hükümet bu durumu destekliyor. Küçük esnaf, 10 milyon ailenin geçimini sağlıyor ve devletimizin temel direğidir. Bu nedenle, küçük esnafı koruyan ve kollayan bir yasanın acilen Meclis'ten geçirilmesi gerekiyor. Hükümetin, bu üç harfli alışveriş marketlerine düzen getirmesi şarttır."
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi