Eskişehir'de katliam yasasına tepkiler devam ediyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de katliam yasasına tepkiler devam ediyor
A
a

Eskişehir'de, sokak hayvanlarına yönelik artan şiddet olaylarına karşı tepkiler yükseliyor. Niğde ve Altındağ belediyelerinde yaşananlar, Eskişehir'de geniş bir protesto hareketine yol açtı.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği ve Eskişehir Çocuk ve Hayvanları Savunma Derneği tarafından ‘Sokak Hayvanlarına Özgürlük Yürüşü’nde bir araya gelen çok sayıda Eskişehirli hayvansever Hamamyolu Caddesi’ndeki Yediler Parkı’nda buluşarak Ulus Meydanı’na yürüdü. ‘Hükümet istifa’, ‘Devlet öldürmez yaşatır’, ‘Yasayı geri çek’ sloganları atan hayvansever vatandaşlar ‘Katliam Yasası’ olarak anılan Hayvanları Koruma Kanunu’nun Meclis’ten geçmesine tepki göstererek yasanın geri çekilmesi çağrısında bulundu.

KATLİAMA KILIF UYDURULUYOR

Ulus Meydanı’ndan grup adına konuşan Eskişehir Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Volkan Üçtepe,
bazı belediyelerin yeni hayvan yasası ile birlikte sokak hayvanlarına karşı düşmanca bir tutum sergilediğine dikkat çekti. Üçtepe, “20 yıldır mevcut olan 5199 sayılı kanunda amacı, hayvanların rahat yaşamalarını, iyi ve uygun muamele edilmesini temin etmek, acı, ıstırap ve her türlü mağduriyetlerinin önlenmesini sağlamak olan, 1’inci maddenin uygulanmamış olması şu an bizlere kanla ve katliamla beslenen bir yönetimin oluşunu düşündürüyor. Katil yasanın hazırlandığı süre içerisinde, her kesimin görüşünün dikkate alındığı iddia edilmişse de, şu an yapılan katliamlar bizlere alınan görüşlerin yalnızca kendi kafalarındaki katliama kılıf uydurmak ve hayata geçirmek için kullanıldığını göstermiştir. Konu yaşatmak olunca yıllardır uyuyan belediyeler apar topar kana susamış gibi çıkarılan katliam yasasını hiç vakit kaybetmeden düşmanca, kalleşçe uygulamaya başlamışlardır” diye konuştu.

YAŞATAN YASA İSTİYORUZ

“Yasaya göre hayvanların yeterli alanı sağlanmadan toplatılması söz konusu değildir ve hepimiz biliyoruz ki Türkiye’de hiçbir belediyede sokak hayvanlarının rahat yaşamasını sağlayacak bir yaşam alanı yoktur” diyen Başkan Üçtepe, “Bu nedenle şu an yapılan toplamalar yasaya aykırıdır. Bir an evvel bu yanlıştan dönülmesini, bu katliamın son bulmasını istiyoruz. Yaşatan yasa istiyoruz. Niğde ve Altındağ belediyelerinde yapılan usulsüz toplama ve katliamlar başta olmak üzere, kanlı ellerinizle onayladığınız katil yasanız, halkın içinde düşman gibi pusuya yatıp bekleyen hayvan düşmanlarını da harekete geçirmiştir. Can dostlarımız sokaklarda silahla vurularak, bıçaklanarak, zehirlenerek öldürülüyor. Bunu takip eden sosyal medya trolleri masum hayvanlar üzerinden yaptıkları yalan haberlerle insanları daha da galeyana getiriyor. Hem hayvanların hem de onları koruyan bizlerin hayatını, bu gözü dönmüş insanların önüne atıyorsunuz. Bu milletin her bireyi vicdan ve merhametiyle sınayanları tarih utançla anacak ve hiçbir zaman affetmeyecektir” ifadelerini kullandı. 

SORUN DEĞİL CAN VAR

Eskişehir Çocuk ve Hayvanları Savunma Derneği Başkan Yardımcısı Nesrin Çiçek ise, “Yanlışa yanlışla gidilmez. Sorun değil can var. Canı da yaşatacak çözüm var. Vah ki ne vah diyorum. Hayvanlar yeryüzünü kendileriyle paylaştığımız ve ekosistemin önemli bir parçasını oluşturan canlılardır. Bizler demokratik bir ülkede, inanç hürriyetine sahip kimseleriz. Bir Müslüman olarak beşeri yasalar ile temel aldığımız ilkelere karşı çıkmamız istenmektedir. Bugün göz yummamız istenilen, bu uymaya zorlandığımız, hayvanların itlaf edilmesini öngören yasa inanç hürriyetimize saldırıdır” dedi.
 
Kaynak : ANADOLU GAZETESİ - M. ANIL AKSOY
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi