Eskişehir'de herkes imza atmak için sıraya girdi!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de herkes imza atmak için sıraya girdi!
A
a

Eskişehir'de altın madeni projesi büyük tepki görüyor. Kentin işlek caddelerinde başlatılan imza kampanyasıyla vatandaşlar, doğa ve sağlıklarını tehdit eden bu projeye karşı seslerini yükseltti.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir’de altın madeni kurulmasını istemeyen gönüllü vatandaşlar harekete geçti. Kentin işlek caddelerinde ıslak imzalı bir şekilde imza toplanıyor.

Eskişehir’in Hamamyolu ve İsmet İnönü Caddeleri’nde, gönüllüler tarafından hazırlanan dilekçeyle altın madeni projesine karşı imza kampanyası başlatıldı. Toplanan imzalar, Eskişehir Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’ne teslim edilecek. Dilekçelerde isim-soyad, TC kimlik numarası, telefon numarası ve açık adres bilgileri yer alıyor. Kampanyaya katılmak isteyen herkes, bilgilerini vererek ıslak imza ile destek oluyor.

Kampanya hakkında konuşan Bayram Yumrukaya, “Yoğun bir ilgi ve katılım var. Pazar günü imza toplamaya başladık ve Salı günü son imzaları alacağız. Havamıza, suyumuza, toprağımıza, kısacası Eskişehir’e sahip çıkmaya çalışıyoruz. Kentimizde bir altın madeni istemiyoruz. Hedefimiz en az 10 bin imza toplamak. Bu hedefe çok rahat ulaşacağımızı düşünüyorum. Eskişehir halkını destek olmaya davet ediyoruz, katılan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
Kaynak : YENİGÜN GAZETESİ - SÜMEYRA BALCI DİZMAN
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi