Eskişehir'de Gürol Yer DSİ yetkililerine sert sözlerle yüklendi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de Gürol Yer DSİ yetkililerine sert sözlerle yüklendi
A
a

İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından işletilen sulama kanallarının güvenlik sorunları ile alakalı bir açıklama yaptı ve yetkilileri göreve davet etti.

Sütiş Eskişehir
Geçtiğimiz günlerde Eskişehir’de yaşanan acı olay, sulama kanalları konusunda uzun süredir devam eden sorunları yeniden gün yüzüne çıkardı. Sulama kanalına düşen bir çocuğu kurtarmaya çalışan İrfan Bağrıaçık, akıntıya kapılarak hayatını kaybetmişti. Bu yürek yakan olay, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından işletilen sulama kanallarının güvenlik sorunlarını tekrar gündeme taşıdı.

İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer, olayın ardından yaptığı açıklamada, İrfan Bağrıaçık’ın vefatının derin bir üzüntü yarattığını belirtti. Yer, “Öncelikle bir canı kurtarmak için hayatını kaybeden İrfan Bağrıaçık kardeşimize yüce Allah’tan rahmet, ailesine de sabırlar diliyorum” diyerek sözlerine başladı.

Gürol Yer, DSİ’nin sulama kanallarıyla ilgili uzun yıllardır devam eden güvenlik açıklarına dikkat çekti. Yetkililerin bu kanalları düzenli olarak kontrol etmediğini savunan Yer, “Bu kanallarda nice çocuklar ve insanlar yitirdik. Yetkililer sıcak koltuklarından kalkarak bir zahmet oralara giderek bir kontrol etsinler” ifadelerini kullandı.

DSİ Bölge Müdürlüğü’nün başka bir kentte merkezi olmasını eleştiren Yer, bu soruna acil çözüm bulunması gerektiğini vurguladı. “Avrupa’daki kentler bu sorunları nasıl çözmüşler, baksalar yeterli olacaktır” diyen İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı, hükümetin bu konuda hızlı bir çözüm üretmesini talep etti.

Ayrıca, Yeşiltepe ve Sütlü mahallelerinin halkının uzun yıllardır eylem yaparak seslerini duyurmaya çalıştığını belirten Gürol Yer, “Bu vatandaşların sesine artık kulak verin” çağrısında bulundu. Yer, olayın sorumlusunun kim olduğu ve yetkililerin bu konuda hesap verip vermediğinin de sorgulanması gerektiğini ifade etti.
 
Kaynak : YENİGÜN GAZETESİ - SÜMEYRA BALCI
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi