Eskişehir'de eşek üstünde protesto: 19 bin kişi PTT'siz mi kalacak?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de eşek üstünde protesto: 19 bin kişi PTT'siz mi kalacak?
A
a

Eskişehir’in Odunpazarı ilçesine bağlı Kırmızıtoprak Mahallesi sakinleri, kapatılan PTT şubesi için tekrar açılması çağrısında bulunuyor. Kırmızıtoprak Mahalle Meclisi adına konuşan İsmail Sarıkaya, geleneksel bir mizansenle mahallelerinin sorunlarını dile getirerek dikkatleri üzerine çekti

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'de Kırmızıtoprak mahallesi sakinleri kapatılan PTT şubesini geri istiyor. Bu yönde bir basın açıklaması yapan İsmail Sarıkaya kullandığı cümleler kadar düzenlediği mizasen ile de konuya dikkat çekmeye çalıştı.

Odunpazarı Kent Konseyi Kırmızıtoprak Mahalle Meclisi adına konuşan İsmail Sarıkaya, Nasreddin Hoca kıyafetiyle ve bir eşek üzerinde yaptığı konuşmada, Kırmızıtoprak PTT Şubesi’nin kapatılmasına ilişkin sert eleştirilerde bulundu. Sarıkaya, mahallelerinin 19 bin nüfusa sahip olduğunu ve birçok resmi kurum ve esnafın burada hizmet verdiğini belirterek, PTT şubesinin kapatılmasının mahalle sakinlerini mağdur ettiğini ifade etti.



Sarıkaya, Kırmızıtoprak PTT Şubesi’nin kira sözleşmesinin süresinin 31 Aralık 2024 tarihinde dolmasına rağmen, mülk sahibinin 2020 yılında iş yerini satmasının ardından yeni mülk sahibinin kira bedeli konusunda PTT ile anlaşamadığını ve bunun sonucunda şubenin 4 Haziran 2024 tarihinde mahkeme kararı ile tahliye edildiğini anlattı.

MAHALLELİ PTT ŞUBESİ İSTİYOR

Mahalle sakinlerinin PTT hizmetlerinden mahrum kalmaması için mülk sahibiyle defalarca görüşmeler yapıldığını, ancak anlaşmaya varılamadığını belirten Sarıkaya, PTT Başmüdürlüğü’nün şubenin kapatılmasına yönelik aldığı kararın mahalle sakinlerini mağdur ettiğini vurguladı. Sarıkaya, Kırmızıtoprak Mahallesi’nin büyük bir mahalle olduğunu ve PTT hizmetine ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, mahalle sakinlerinin mağduriyetini gidermek amacıyla PTT şubesinin yeniden açılması talebinde bulundu.
Sarıkaya, özellikle AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak ile yapılan görüşmelerde, şubenin kapatılmasının normal olduğunun savunulduğunu ve Osmangazi PTT Şubesi’nin kullanılması gerektiğinin söylendiğini, ancak bu çözümün mahalle sakinleri için yeterli olmadığını belirtti. Sarıkaya, Osmangazi Mahallesi’ne gitmenin mahalle sakinleri için zor olduğunu ve bu şubenin kullanılmasının pratik olmadığını dile getirdi.

TASARRUF TEDBİRLERİ YERİNE USULSÜZLÜKLER NEDEN OLDU

PTT Başmüdürlüğü’nün tasarruf tedbirlerini gerekçe göstererek Kırmızıtoprak PTT Şubesi’ni kapattığını belirten Sarıkaya, bu kararın halkın hizmete erişimini zorlaştırdığını ve mahalle sakinlerinin haklı taleplerinin göz ardı edildiğini savundu. Ayrıca, Sarıkaya, PTT’nin diğer bazı şubelerinde yaşanan usulsüzlükleri de gündeme getirerek, şubenin kapatılmasının ardındaki gerekçelerin sorgulanması gerektiğini ifade etti.

Mahallede muhtarlık da yapan İsmail Sarıkaya son olarak PTT şubesinin tekrar açılması için mücadele edeceklerini ve bu konuda kararlı olduklarını belirtti.
 
Kaynak : YENİGÜN GAZETESİ - SÜMEYRA BALCI
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi