Eskişehir'de en çok o balığı tercih ediyorlar!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de en çok o balığı tercih ediyorlar!
A
a

Eskişehir’de 2024-2025 su ürünleri av sezonunun açılmasıyla balık tezgahlarında gözle görülür bir çeşitlilik ve bolluk yaşanıyor. Eskişehirliler ise bu sezon en çok Palamut balığını tercih ediyorlar.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir’de 2024-2025 su ürünleri av sezonunun başlamasıyla birlikte balık tezgahlarında büyük bir çeşitlilik ve bolluk yaşanıyor. 15 Nisan'da başlayan av yasağının ardından, 1 Eylül itibariyle denizlerde avlanma serbest bırakıldı ve balıkçılar denizlere açıldı. Bu gelişmeyle birlikte, Eskişehir’de balık tezgahlarında renkli bir çeşitlilik görüldü. Özellikle palamudun tanesi yaklaşık 750-800 gram ağırlığında olup, ortalama 100 liradan satılıyor. Bu durum, vatandaşların palamuda olan ilgisini artırdı. Bununla birlikte, balıkçı esnafı hamsi ve çinekopun şu an az bulunduğunu belirtti.

Eskişehir’de balıkçılık yapan Erkan Arslanbenzer, bu yıl palamudun büyük bir bollukla piyasada olduğunu ifade etti. Daha önce palamudun 5 yılda bir bolluk yaşadığını belirten Arslanbenzer, “Son 3 yıl önce bir bolluk görmüştük ve bu yıl da maşallah, palamutlar çok bol. Şu anda palamutların tanesi 750-800 gram ve 100 liradan satılıyor. Hamsi ise şu an daha az bulunuyor çünkü çoğu balıkçı kayığı palamuda yönelmiş durumda. Karadeniz’de birkaç kayığımız var, onlar hamsi avlıyor. Palamudun bitmesiyle hamsi daha fazla çıkabilir. Şu anda palamutun yanı sıra tekir, istavrit, çupra ve levrek bol miktarda mevcut” dedi.

Geçen yıl palamudun tanesinin 75-80 lira olduğunu belirten Arslanbenzer, “Bu yıl palamudun tanesi 100 lira oldu. Ancak enflasyon dikkate alındığında, 100 lira çok da fazla değil. Bir tane palamut, iki kişiyi oldukça iyi doyurabiliyor. Bu durumda palamudun maliyeti, 50 liraya geliyor. Salata ve domatesle birlikte tüketildiğinde maliyet 70-80 lira civarında oluyor. Şu anda hava sıcak olduğu için balık tüketimi biraz düşük, ancak hava soğuduğunda balıklar daha fazla toplanacak ve belki de fiyatlar daha uygun olacak. Soğuk havalar balıkları toplayacağı için, bu durum balık tüketimini artırabilir ve işimize olumlu katkıda bulunabilir” şeklinde konuştu.
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi