Eskişehir'de dolmuş krizi: Oraya gitmek zulüm oldu!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de dolmuş krizi: Oraya gitmek zulüm oldu!
A
a

Eskişehir'de Ertuğrulgazi Mahallesi'nde yaşayan binlerce kişi, yeni dolmuş hattı nedeniyle günlük yaşamlarında önemli bir sorunla karşı karşıya kaldı. Dolmuş durağının, hizmet verdiği iddia edilen Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne yaklaşık 1 kilometre uzakta olması, vatandaşları yürüyüşe zorluyor

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'de Ertuğrulgazi Mahallesi’nde hizmete giren 2 numaralı Sakarya Dolmuş hattı, mahalle sakinlerinin tepkisine nende oldu. Güzergahın uzatılmasını talep eden mahalleli, yetkililere çağrıda bulundu.



Eskişehir'de Ertuğrulgazi Mahallesi’nde hizmet veren 2 Numaralı Sakarya Dolmuş hattı, 27 Temmuz tarihinde yeni güzergahı ile hizmete başladı. Ancak dolmuş tabelasında ‘Tapu’ yazmasına rağmen Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü’ne yaklaşık 1 kilometre uzakta duraklama yapan dolmuşlar mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Hem bölgede görev yapan çalışanlar hem de işlem yaptırmak için Tapu Müdürlüğü’ne gelen vatandaşların güzergahın uzatılması talebini dile getiren Ertuğrulgazi Mahallesi Muhtarı Çetin Aydın, yetkililerden çözüm beklediğini ifade etti.

VATANDAŞLAR MAĞDUR OLDU

Vatandaşların, dolmuşların yeni güzergahından yeterli verimi alamadığını ifade eden Aydın, cadde üzerinde yaşanan trafik sorununa da dikkat çekti. Aydın, “ Ertuğrulgazi Mahallesi’nde 2 numaralı Sakarya dolmuşları 27 Temmuz tarihi itibariyle hizmet vermeye başladı. Çok güzel bir hizmet, çok teşekkür ederim ama ne yazık ki Ertuğrulgazi Mahallesi, Beşevler mevkiinde sorunlar yaşıyoruz. Dolmuş güzergahından yeterli verim alamıyoruz. Burada tapu dairesinde çalışan veya o bölgeye gitmek isteyen vatandaşlarımız dolmuştan indikten sonra yaklaşık 1 kilometre daha yürümek zorunda kalıyor. Ertuğrulgazi İlköğretim Okulunda görev yapan  öğretmenlerimiz,Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü’nde görev yapan polis memurları, Çevre Şehircilik Müdürlüğü’nde çalışan memur arkadaşlar hepsi mağdur oldu. 9 Eylül tarihinde açılacak olan Edip Törehan Lisesi öğrencileri de bu mağduriyeti yaşayacak. Araçlarda tapu yazınca vatandaş dolmuşa biniyor ama dolmuşun hiçbir faydası yok, yine yürümek zorunda kalıyor. Biz mahalle sakinleri olarak bu güzergahın, tapu dairesine kadar uzatılmasını en azından Porsuk Nehri Sokağı’na gelmesini istiyoruz. Yetkililerden çözüm bekliyoruz. Mahalle sakinlerinden de sürekli talep alıyorum.Daha önce defalarca söylemiş olsam da bir kez daha yetkililere sesleniyorum. Aliya İzzetbegoviç Caddesi’nde trafik çok karışmış durumda. Çift sıra parklar trafiği olumsuz etkiliyor. Ben buraya bir set yapılmasını yada butonlu trafik sistemi getirilmesini talep ediyorum. UKOME’nin de mahalle bazlı bir karar alınırken muhtarlara danışmasını istiyorum” dedi.



GÜZERGAH UZATILSIN

Sakarya dolmuşlarının son durağının tapu Müdürlüğü çevresinde ki boş alana taşınabileceğini belirten Hüseyin Sarı isimli mahalle sakini, “Dolmuşların Tapu Müdürlüğü’ne kadar gelmesini talep ediyoruz. Tapu Dairesi’nin bulunduğu bölgede zaten geniş bir alan var, son durak orası da olabilir. Oradan başlayıp Aliya İzzetbegoviç Caddesi’nden geçerek şehir merkezine inerse bizim için daha iyi olur.  Ancak son durak mahallenin dışında olduğu için kimse bilmiyor. Yazık, dolmuş şoförleri de yolcusu olmadan gidip geliyorlar. Güzergahın değişmesini değil sadece biraz uzatılmasını istiyoruz” diye konuştu



BİZE FAYDASI YOK

Özellikle yaşlı vatandaşların çektiği sorunlara değinen Sedat Irmak isimli mahalle sakini ise, “2 numaralı dolmuş bizim mahallemize geldi ama bize hiçbir faydası yok. En yakın yer olan son durak, merkezin neredeyse 1 kilometre dışında kalıyor. Özellikle yaşlılarımız oraya gitmekte zorlanıyor. Vatandaş zaten dolmuşu göremiyor bile ama güzergah muhtarımızın dediği gibi uzatılırsa herkes faydalanmış olur” ifadelerini kullandı. 



HALK, BU DURAĞI BİLMİYOR

Dolmuş güzergahında yaşanan sorun nedeniyle müşteri sayısında azalma olduğunu belirten dolmuş şoförü Hasan Günebattı da, müşterilerden gelen talepleri şöyle dile getirdi: “Biz de bu konuda müşterilerden çok talep alıyoruz. Biz burada mahallenin gerisinde boş bir alanda duruyoruz. Tapu dairesi de bize çok uzak. Halk da bizim durduğumuz noktayı bilmiyor. Biz eğer o bölgeye hizmet verebilirsek bize de çok faydası olacak. Buradan Tapu Dairesi’ne 1 kilometre mesafe yürüyor insanlar. Bazen yolu bile bulamayıp oraya kadar gitmemizi rica ediyorlar ama biz gidemiyoruz tabii…”



Kaynak : YENİGÜN GAZETESİ - SÜMEYRA BALCI
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi