Eskişehir'de beklenen gün geldi: İşte yarın kapalı olacak sokaklar

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de beklenen gün geldi: İşte yarın kapalı olacak sokaklar
A
a

Eskişehir, bir kez daha sporun merkezi haline geliyor. 5. Uluslararası Eskişehir Yarı Maratonu ve Spor Festivali ile şehir, hem profesyonel hem de amatör sporcuları bir araya getiriyor. İşte detaylar...

Sütiş Eskişehir
Eti Lifalif 5. Uluslararası Eskişehir Yarı Maratonu ve Spor Festivali başlıyor. Bugün gerçekleşecek spor festivali ile Eskişehir, spor ve eğlencenin tadına varacak. Maraton heyecanı ise yarın yaşanacak. 

Sazova’da başlayacak

Eti Lifalif 5. Uluslararası Eskişehir Yarı Maratonu ve Spor Festivali bugün, Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’nda başlayacak. Festivalde gün boyu birbirinden özel spor etkinlikleri düzenlenecek. 10.00-19.00 saatleri arasında gerçekleşecek Spor Festivali’nde uzman antrenörler eşliğinde egzersizler yapılacak. Spor etkinliklerine her yaştan sporcu ve sporsever katılabilecek. 17.00’de ise renkli görüntülere sahne olan Çocuk Koşusu gerçekleştirilecek. Saat 19.00’da ise“Sahibinden” grubunun sahne alacağı konser ile ilk gün tamamlanacak.

Madalyalar verilecek

Maraton heyecanı ise 25 Ağustos Pazar (yarın) günü yaşanacak. Yarışlar Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’nda saat 08.00’de 21K koşusunun startı ile başlayacak. 08.15’te ise 10K yarışının startı verilecek. 3 bine yakın koşucu, Eskişehir kent merkezinde Tarihi Odunpazarı Bölgesi başta olmak üzere şehrin cadde ve sokaklarının geçerek özel bir deneyim yaşayacaklar. Eskişehir’in güzelliklerini ortaya çıkaracak yarışın ödül töreni ise 10.30’da gerçekleşecek ve maratonda dereceye giren koşuculara madalyaları takdim edilecek. 

Caddeler için trafik duyurusu yapıldı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, 25 Ağustos Pazar günü yapılacak maraton koşusu sebebiyle bazı cadde ve sokakların trafiğe kapatılacağını belirterek önemli bilgiler paylaştılar. İşte Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin sürücülere yaptığı açıklama:

"Sevgili Eskişehirliler, şehrimize değer katan organizasyonlardan biri olan Eskişehir Yarı Maratonu'nu bu sene ETİ LİFALİF 5. ULUSLARARASI ESKİŞEHİR YARI MARATONU olarak düzenliyoruz. 25 Ağustos Pazar günü 3000’e yakın yerli ve yabancı sporseverin katılacağı 10K ve 21K yarışlarında da sizleri bu heyecana ortak olmak için Sazova'ya bekliyoruz. Organizasyon sebebiyle 25 Ağustos Pazar günü Ulusal Egemenlik Bulvarı - Atatürk Bulvarı ve Tarihi Odunpazarı Bölgesi ile bağlantılı bazı sokaklar araç trafiğine kapatılacaktır. Emniyet Müdürlüğü birimlerince aracınızın çekilmemesi için 24 Ağustos Cumartesi akşamı itibariyle caddelere araç park edilmemesi, kapatılacak sokakların da 25 Ağustos Pazar günü 07.00-11.30 arası kullanılmaması önemle rica olunur. Kapatılacak cadde ve sokaklarda belediye personelimizce araçlara bilgilendirme broşürleri dağıtılmıştır. Belediyemize ait müzelerin birçoğunun maraton güzergahında bulunması sebebiyle 25 Ağustos Pazar günü müzelerimiz 12.00 itibariyle hizmet vermeye başlayacaktır. Acil sağlık ihtiyaçlarınız nedeniyle hastanelere ulaşımı, web sitemizde belirtilen alternatif güzergahlardan veya 112 Acil hizmetlerinden sağlayabilirsiniz. Maraton güzergahında bulunan OGÜ tramvay hattında herhangi bir durdurma işlemi yapılmayacak olup seferler normal kalkış saatlerine göre devam edecektir. Güzergahtan geçen otobüslerimizi kullanacak yolcularımız ise alternatif otobüs güzergahlarımıza web sitemiz üzerinden ulaşabilirler."

ETİ LİFALİF 5. ULUSLARARASI YARI MARATONU KOŞU GÜZERGAHI KAPALI SOKAK VE CADDE LİSTESİ

1 KÜTAHYA YOLU SAZOVA PARK GİRİŞİ 
2 SAZOVA PARKI 112 NİZAMİYE KAPISI 
3 ULUSAL EGEMENLİK BULVARI 
4 YARARLI SOKAK 
5 CANDAŞ SOKAK 
6 AYDOST SOKAK 
7 EVCİLER SOKAK 
8 ÖZÜLKÜ SOKAK
9 BAHÇELİEVLER SOKAK 
10 DOĞANYURT SOKAK 
11 SEKAN SOKAK 
12 CAFER SOKAK 
13 YARAR SOKAK 
14 SERİNYOL SOKAK 
15 AYDINYOL SOKAK 
16 ULUBATLI CADDESİ 
17 FUAR SOKAK 
18 KURULU SOKAK 
19 STADYUM İLK ÇIKIŞI 
20 ZİRAAT CADDESİ 
21 ZİRAAT CADDESİ- KARABAYIR KAVŞAĞI 
22 214 SOKAK 
23 ENGİNAY SOKAK 
24 ÖZERDİNÇ SOKAK 
25 ZİRAAT CADDESİ- ENGİNAY SOKAK KESİŞİMİ 
26 KÜME SOKAK 
27 GAGA RESTAURANT 
28 ADASU SOKAK 
29 ÖZLEYİŞ SOKAK
Kaynak : BÜLTEN
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi