Eskişehir'de 33 yıldır faytonculuğu bırakmıyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de 33 yıldır faytonculuğu bırakmıyor!
A
a

Faytonculuk, günümüz modern dünyasında giderek yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor ve Eskişehir'de bu mesleği icra edenlerin sayısı oldukça azalmış durumda.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir’de faytonculuk mesleğini sürdüren Murat Arkan, 7 yaşından beri bu mesleği yaparak hayatını kazandığını ve 33 yıldır aralıksız olarak faytonculuk yaptığını belirtiyor. Eskişehir’in son faytoncusu olan Arkan, "Bu işten ekmeğimi kazanıyorum ve başka bir iş yapmadım. Devam ettirebildiğim kadar da bu mesleği sürdürmek istiyorum," diyor.

Murat Arkan, yaz aylarında işlerinin yoğun olduğunu ve gece saat 12’ye kadar çalıştığını ifade ediyor. Evlilik ve sünnet gibi organizasyonlarda sıkça görev aldığını belirten Arkan, genellikle Lunapark’ın önünde durarak müşterilerine hizmet veriyor. "Bu işi yasal olarak yapıyorum, ruhsatım da plakam da var. Ekmek paramızın peşindeyiz," diyen Arkan, bir durağının olmasının işlerini daha da kolaylaştıracağını ekliyor.
Fayton turları için kısa ve uzun seçenekler sunduğunu belirten Arkan, fiyatların 400-500 TL civarında olduğunu, 4-5 kişinin binebildiğini ve turların 10 ila 20 dakika sürdüğünü ifade ediyor. Eskişehir’in nostaljik fayton kültürünü yaşatan Arkan, mesleğini sevgiyle sürdürmeye devam ediyor.
 
Kaynak : YENİGÜN GAZETESİ - SÜMEYRA BALCI
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi