Eskişehir’de 2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılı başladı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’de 2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılı başladı!
A
a

Eskişehir’de 2024-2025 eğitim öğretim dönemi, şehrin merkezindeki Vilayet Meydanı’nda yapılan etkileyici bir törenle başladı.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir’de, 2024-2025 eğitim öğretim dönemi, ülke genelinde olduğu gibi coşkulu bir törenle açıldı. Vilayet Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Törende, Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı hep birlikte okundu.

Sinan Aydın’dan Yeni Eğitim Yılına Dair Mesajlar

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, yeni eğitim ve öğretim yılının tüm eğitimciler ve öğrenciler için sağlık, mutluluk ve başarı getirmesini diledi. Bu yıl Eskişehir’de 48 derslikli 6 anaokulu, 87 derslikli 4 ilkokul, 80 derslikli 3 ortaokul ve 72 derslikli 3 lise olmak üzere toplam 16 okulun hizmete açıldığını belirten Aydın, “Yeni yapılan okullarımızla birlikte toplamda 287 dersliği ilimize kazandırmış olduk. Şu anda 19 farklı okul inşaatımız devam ediyor. Bu projeler tamamlandığında, Eskişehir’e 328 derslik daha kazandırmış olacağız” dedi.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ve Eğitimde Yeni Adımlar

Aydın, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile ilgili de bilgi vererek, “2024-2025 eğitim öğretim yılına, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde başladık. Bu model, milli değerler ve bilimsel ilerlemeleri temel alarak ‘köklü geçmiş, güçlü gelecek’ anlayışını benimsemektedir. Eğitimde zamanın ruhuna uygun hareket etmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu. Ayrıca, Sayın Bakanımızın talimatları doğrultusunda, evlatlarımızın Filistin konusunda farkındalığını artırmak için 'Çanakkale'den Gazze'ye Vatan Savunması ve Bağımsızlık Mücadelesi' temalı bir açılış dersiyle eğitim yılına başlandığını belirtti. Bu dersin, öğrencilere hem Filistinli kardeşleriyle dayanışma bilinci kazandırmayı hem de bağımsızlık ve vatan kavramlarının önemini anlatmayı amaçladığını vurguladı.

Sinan Aydın, yeni ders yılının tüm öğrenciler, öğretmenler ve veliler için hayırlı olmasını diledi ve eğitim camiasına başarılar temenni etti.
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi