Eskişehir Büyükşehir'den müjde: Maaşlara yüzde 30’luk zam!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Büyükşehir'den müjde: Maaşlara yüzde 30’luk zam!
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, ESKİ Genel Müdürlüğü'nde çalışan işçilerin maaşlarına önemli bir artış getiren bir toplu sözleşmeye imza attı

Sütiş Eskişehir

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, ESKİ Genel Müdürlüğü’ne bağlı çalışan işçiler için önemli bir toplu sözleşmeye imza attı. Belediye İş Sendikası ve Espark A.Ş. yetkilileri tarafından onaylanan sözleşme, çalışanların maaşlarında yüzde 30’luk bir artış öngörüyor.

Bu sözleşme, Espark A.Ş. bünyesinde çalışan 3.100 işçiyi kapsıyor. İmzalanan anlaşma ile en düşük net maaş 31.500 TL, en yüksek maaş ise 43.500 TL olarak belirlenmiş durumda.

1 Temmuz 2024 - 30 Haziran 2026 tarihleri arasında geçerli olacak sözleşme, ilk altı ay içinde en düşük taban ücrete yüzde 30 oranında bir artış sağlarken, sosyal haklarda da ortalama yüzde 420’ye varan iyileştirmeler yapılmasını öngörüyor.

Ayrıca, çalışanların enflasyondan etkilenmemesi adına 2025 ve 2026 yıllarında ücretlere enflasyon oranında zam yapılması ve ek refah payı düzenlemeleri de sözleşmeye dahil edildi. Bu adımlar, işçilerin ekonomik zorluklarla başa çıkmalarına yardımcı olmayı ve yaşam standartlarını artırmayı hedefliyor.

Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi