Eskişehir antika pazarı nerede? Eskişehirliler oraya akın ediyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir antika pazarı nerede? Eskişehirliler oraya akın ediyor
A
a

Eskişehir'in meşhur Antika Pazarı, yıllar içinde büyük bir dönüşüm geçirdi. Uluönder Mahallesi'nden Espark AVM'ye taşınan pazar, şimdi hem satıcılar hem de alıcılar için daha modern bir ortam sunuyor

Sütiş Eskişehir
Eskişehir’de Antika Pazarı yoğun ilgi görüyor. Pazarda satış yapan esnaflar da yoğun ilgi nedeniyle oldukça memnun.

Eskişehir'de her ayın ikinci pazar günü kurulan Antika Pazarı, satıcılar ve alıcılar için büyük bir buluşma noktası haline geldi. Pazarda satış yapan esnaflar, yoğun ilgiden memnun olduklarını ve işlerin mevsime göre değişiklik gösterdiğini belirtti.



Antika ve nostaljik ürünler sattığını belirten Kübra Tural serin havalarda işlerin daha yoğun olduğunu söyledi. ''Antika hayranlığım var. Antika fincanlar, bebekler, tabaklar, tepsiler, camlar, lambalar satıyorum. 50 liraya da ürün var, 5 bin liraya da ürün var. Ürünün yılı değerini belirler'' diyen Tural, Eskişehir’deki pazardan memnun olduğunu ifade etti.





​Ankara’dan gelerek Eskişehir'de satış yaptığını ifade eden Uğur Yıldız ise, "En çok plak, kaset, oyuncak, bardak, takı gibi ürünler satıyor. İşlerimiz oldukça güzel. Akşam saatleri daha yoğun oluyor. İnsanlar yaz sıcağında çok alışveriş yapmak istemiyor. Eylül, Ekim ve Kasım aylarında işler daha yoğun oluyor" dedi. Uğur Yıldız ayrıca pazarda her ay sadece bir gün satış yapmanın avantajlı olduğunu düşündüğünü ve Eskişehir'in sevdiği bir kent olduğunu sözlerine ekledi.



El emeği deri ürünler ürettiğini ve tasarımından üretimine kadar her aşamayı kendisinin yaptığını söyleyen Filiz Çelik de, "Bu pazarda ürünlerin fiyatını düşük tutuyoruz. Dijital platformlarda veya turistik alanlarda bu ürünleri çok daha pahalıya satardım. Deri sanatına olan ilgi her geçen gün artıyor. Müşteriler sadece fiyat sormakla kalmayıp, deri sanatıyla ilgili sohbet ediyorlar. Bu sohbetler beni maddiyattan daha fazla mutlu ediyor" dedi. Filiz Çelik ayrıca küçük ürünlerin hediye amaçlı olarak tercih edildiği anlatırken kartlık, anahtarlık, cüzdan ve telefonluk gibi ürünlerin satışlarının çok güzel olduğunu söyledi.

Eskişehir Antika Pazarı nerede?

Eskişehir'in sevilen buluşma noktalarından biri olan Antika Pazarı, uzun yıllar boyunca Uluönder Mahallesi'ndeki kapalı pazaryerinde "Rus Pazarı" olarak anılırken, son yıllarda Espark AVM yanındaki açık alana taşındı. Her ayın ikinci pazar günü kurulan pazar, antika ve nostalji tutkunlarını bir araya getiriyor.

Tam açık adresi ise şöyle: Eskibağlar, Yılmaz Büyükerşen Blv No:21, 26170 Tepebaşı/Eskişehir
Kaynak : YENİGÜN GAZETESİ - SÜMEYRA BALCI
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi