Ayşe Ünlüce'den büyük jest: Halk Lokantası açıldı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Ayşe Ünlüce'den büyük jest: Halk Lokantası açıldı!
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli vatandaşların sağlıklı beslenmeye erişimini kolaylaştırmak amacıyla önemli bir adım attı. Açılan Halk Lokantaları, hem vatandaşların bütçesini koruyor hem de yerel esnafa destek oluyor.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’nin seçim öncesi proje lansmanında söz verdiği Halk Lokantası yoğun bir katılımla açıldı. Vatandaşlar açılışa adeta akın ederken ilk yemeği servis eden Başkan Ünlüce, “Amacımız dar gelirli vatandaşlarımızın sağlıklı yemeğe erişimini sağlamak. Esnafımıza da zarar vermeden hemşerilerimize hizmet vermek istedik. Hayırlı olsun, bereketli olsun” dedi.

Halk Lokantası'nın görüntüleri için tıklayın...

4 KAP YEMEK 65 TL!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, seçim öncesi verdiği sözlerden birisi olan ve halkın merakla beklediği Halk Lokantası’nın ilki açıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılışa Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Milletvekilleri Jale Nur Süllü, İbrahim Arslan, CHP İl Başkanı Talat Yalaz ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşlara ilk yemeği de Başkanlar Ayşe Ünlüce, Kazım Kurt ve Ahmet Ataç’ın yanı sıra Milletvekili İbrahim Arslan servis etti.

Çorba, et kavurma, pilav ve meyveden oluşan menüyü 65 TL vererek satın alan vatandaşlar mutluluklarını dile getirirken Başkan Ünlüce’ye ve emeği geçenlere teşekkür etti.

EMEKLİLER İÇİN BİRÇOK PROJEMİZ VAR

Halk Lokantası içinde basın mensuplarına açıklamada bulunan Ünlüce, bir seçim vaadini daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, “ilk Halk Lokantamızı açmış oluyoruz. İkinci Halk Lokantamız da ekim ayında Kent Park içinde açılmış olacak. Bizim burada amacımız dar gelirli vatandaşımızın sağlıklı bir yemeğe erişimini sağlayabilmek. İsterdik ki hiç bunlara gerek kalmasın ama esnafımıza zarar vermeyecek şekilde, sayılarını sınırlı tutarak Eskişehirli hemşehrilerimize hizmet vermek istedik. Ekim ayında ikincisini açacağız. Eskişehir’e hayırlı olsun bereketli olsun. Emeklilerin zaten durumu belli, seçim döneminde de zaten hep konuşuldu. Ben biraz seçimin kaderini de emeklilerin belirlediğini düşünüyorum. Gerçekten çok sıkıntılar var. Emeklilerle ilgili başka düşüncelerimizde var. Mesela yandaki kuyumcular çarşısının üst katını çok yakında Emekli Lokali olarak açacağız. Yaşam Parkımızı, Ekim ya da Kasım aylarında açacağız. Yaşam Parkı’mızın içinde de yine emeklilerimize ilişkin hem atölye alanlarının olduğu hem de lokalin olduğu bir binamız olacak. Bu şekilde hizmetimize devam edeceğiz.” dedi.Taşbaşı Çarşısı Eski Nikah Salonu’nda hizmet verecek Halk Lokantası hafta içi 5 gün açık, hafta sonları ise kapalı olacak. Halk Lokantası’nda yemek servis hizmeti öğlen 12.00 ve 15.00 saatleri arasında gerçekleşecek. Halk Lokantası’nda uygulamanın ilk aşaması kapsamında günlük bin kişiye yemek verilecek. 
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi