Anne babalar için kabus: İşte Eskişehir'deki anaokulu ücretleri...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Anne babalar için kabus: İşte Eskişehir'deki anaokulu ücretleri...
A
a

Ebeveynlerin her ikisinin de çalıştığı ailelerde en önemli ihtiyaçlardan birisi anaokulu. Hem ilkokula hazırlık hem de sosyalleşme açısından büyük önem taşıyan anaokullarının fiyatları aileleri zor durumda bırakıyor. Eskişehir Özel Anaokulları Derneği Başkanı Ümit Uzunçam, kentte özel anaokulu ücretlerinin aylık 8 bin 500 liradan başlayıp 20 bin liraya kadar çıktığını söyledi. 

Sütiş Eskişehir
Kentteki özel anaokulu fiyatlarının, geçen yıla göre, asgari ücrete gelen zam oranında arttığını söyleyen Eskişehir Özel Anaokulları Derneği Başkanı Ümit Uzunçam, “Geçtiğimiz yıllara oranla bu yıl, diğer yıllardan daha fazla bir fiyat yükselişi söz konusu değil. Bu kurumlarda çalışan öğretmen arkadaşların ve ekiplerin maliyetleri ile kurumların genel gider kalemlerini hesaplayacak olursak, ortalama maliyet geçen sene asgari ücretin yarısı ile asgari ücretin biraz üzerinin arasında gidip gelen rakamlardır. Bu, okulların özelliklerine göre değişir” dedi.2024 yılı içerisinde asgari ücrete ara zam yapılmadığını hatırlatan Uzunçam, “Asgari ücret şu an 17 bin lira. 17 bin liranın yarısı gibi düşünürsek; 8 bin 500 – 9 bin liradan başlıyor. Maksimum limit de 20 bin lira civarında.  Birkaç yıldır asgari ücrete sene içerisinde 2 defa zam yapılıyor.  Zam yapıldığında bazı özel anaokulları fiyat güncellemesi yapabiliyorlar” ifadelerini kullandı. 

OCAKTA FİYATLAR ARTABİLİR

Ocak 2025’te asgari ücrete zam gelirse özel anaokullarının fiyatlarında da güncelleme yapabileceğini vurgulayan Uzunçam, “Ocak 2025’te asgari ücrete zam gelirse özel anaokulları da fiyatlarda güncelleme yapabilir. Bu bahsettiğimiz rakamlar geçen sene ocak ayının rakamları. Anaokulları mayıs ayının sonuna kadar bir sonraki yılın ücretini bildirmek zorundadırlar. Ocak ayındaki zam yüzde 65-70’leri bulacaksa mutlaka anaokulları mutlaka kurumun genel idaresini yürütebilmek adına bir güncelleme yapabilirler” şeklinde konuştu. 

SÖZLEŞME YAPARKEN DİKKAT

Çocuklarını özel anaokuluna kayıt yaptırmayı düşünen velilere de ocak yapılabilecek fiyat güncellemesi ile ilgili uyarılarda bulunan Uzunçam, “Bu konuda veli ile iletişim çok önemli. Kayıt aşamasında bunların olabileceğini veliye aktarırlarsa, veliler de buna hak vereceklerdir. Dönem başında ‘zam yapmayacağız’ deyip akabinde zam uygulamasına gidildiğinde dürüstlük kavramını devre dışı bırakıyor. Özel anaokulları güvenle çalışan kurumlardır. Böyle bir güvensizliği yaşatmak çok doğru değil. Ocakta fiyat güncellemesi yapılacaksa veliler bunu sözleşme yaparken biliyor olması lazım” açıklamasını yaptı.
Kaynak : ANADOLU GAZETESİ - M. ANIL AKSOY
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi