Savaş ve kazan

Ahmet Bingöl yazdı

23 Şubat 2017 09:50
A
a
Sütiş Eskişehir
Dokuz puan gerideyken gelip liderlik koltuğuna oturana kadar tek bir hedef vardı, şampiyonluk. Biraz rahatlama olunca, insanlar başka işlerle uğraşmaya başladılar. Teknik Direktör hiç üzerine vazife olmayan gereksiz bir pas alınca iyi kullanamayıp kendi kalesine gol attı. Şehrin taraftarın ve takımın ayarı bozuldu. Ortak hedef şampiyonluk iken konu dağıldı, ne olumlu sinerji kaldı ne olumlu enerji. Herkes bir tarafa çekmeye başladı, dağıldık parçalandık. Bu olaylar takıma yansıması aldığı sonuçlarla ortaya çıktı. Teknik Direktör Alpay Özalan ve ekibi ayrılmak zorunda kaldı. Oysaki Antrenörlüğe şartlar çok iyi olmasa da, Eskişehirspor da başlaması onun için bir şanstı, kullanamadı. Giderken yaptığı açıklama yaptığı yanlışın devamıydı. 
Şunu herkes iyi bilmeli ki Eskişehirspor siyaset üstüdür.  Bundan nemalanmak isteyen herkes kaybeder.  Eskişehirspor Eskişehir’in ortak paydasıdır. Bu paydada buluşurken insanlar, siyasi görüş, Din, Dil, Irk Mezhep, Etnik kimlik’e bakmaksızın çok kolay birleşirler. Bu yüzden spor dünyada, Eskişehirspor,  Eskişehir’de çimentodur. Bu nedenle bu topa girerken iyi tartmak gerek. 
Eskişehirspor maalesef son oynadığı maçlarda istediği oyunu, gerekli mücadeleyi veremeyince istediğini alamadı puanlar kaybetti, Sıralama olarak geriledi. Futbolun içinde bunlar var. Bunda bir sorun yok, kaygılandıran takımın isteksizliği, mücadele edememesi, birlikte hareket edememesi, takım olma hüviyetinin sekteye uğraması göze çarpar unsurlardı. Bir an önce bu olumsuzluklardan kurtulmak gerek. 
Hepimiz şunu çok iyi biliyoruz, Eskişehirspor T.F.F Liginin en kıymetli takımı. Bu takımın oyuncu kalitesi, armanın ağırlığı ve formanın ağırlığı gittikleri her stat ve ortamlarda kendini hissettiriyor. Ancak büyüklük sadece bunlarla olmuyor sahada gösterilen mücadele kazanma hırsı sahada gösterilen birliktelik, kaliteyi ortaya çıkartır. Yoksa hepsi lafta kalır. 
Boşalan Teknik Direktörlüğe yılların tecrübesi ve yılların saygınlığını kazanan Türk Antrenörlüğü ve spor’u için çok kıymetli si olan Mustafa Denizli’nin gelmesi oluşan bu olumsuz havayı dağıtacaktır. Birlik beraberlik adına toparlayıcı rolünü layıkıyla yerine getireceğini inanıyorum. Sayın Mustafa Denizli kalitesi Futbolcularına koşmadan mücadele etmeden zorlamadan, kazanma isteği olmadan, hedefe ulaşılmanın gerçeğe dönüşmeyeceğini öğretecektir. Bana göre parola” Savaş ve Kazan” olacaktır.  Bu hafta Yeni Atatürk stat’ı çok farklı olacak çok.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi