Ziyaretlerin şifresi!

Kimi zaman bazı ziyaretler bize farklı bir haberi çağırır. Ayrıntıdır… Tepkidir… Bir mesaj içerir… Geçen günlerde yapılan Odunpazarı Belediye Meclis toplantısında başkan Kazım Kurt, TÜGVA konusuna değindi…

10 Mayıs 2024 09:36
A
a
Sütiş Eskişehir
Kimi zaman bazı ziyaretler bize farklı bir haberi çağırır.
Ayrıntıdır… Tepkidir… Bir mesaj içerir…
Geçen günlerde yapılan Odunpazarı Belediye Meclis toplantısında başkan Kazım Kurt, TÜGVA konusuna değindi…
Kurt, ETİ Göç Müzesi’nin TÜGVA’ya devrinin hukuka aykırı olduğunu söylediği konuşmasında şu cümlelere yer verdi:
-Türk Dünyası Kültür Vakfı Göç Müzesi'ne şimdi TÜGVA'ya bıraktı. TÜGVA'da Nabi Avcı'ya bıraksa ne olacak? Kamunun kaynağı dolambaçlı bir yolla kişiselleşmiş olacak. Eskişehir'in kaynakları dolaylı bir şekilde o vakfa aktarılmış oldu. Bence ETİ'nin itiraz etmesi gerekir. Çünkü ETİ aldatılmıştır, kandırılmıştır.

Kurt’un bu açıklamalarından sonra ETİ Yönetim Kurulu Başkanı Firuzhan Kanatlı önce Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’yi daha sonra da Tepebaşı belediye Başkanı Ahmet Ataç’ı ziyaret etti…
Ziyarette neler konuşulduğunu bilmeyiz…

Ancak, başkan Kazım Kurt’u ziyaret etmemesi dikkatlerden kaçmadı…
Sanırım randevu defterinde de bulunmuyor! Başkan Kurt’un, “yaptığı açıklama” görünen o ki ETİ grubu tarafından pek kabul görmemiş…
Firuzhan Kanatlı, kibarca  “Aldatılmadım, kandırılmadım” mesajı veriyor…
 
 

İKİNCİ SINIF PATRON!

-Bilen adamı yönetmek zordur. Kendine has fikirleri vardır ve doymamış yağ oranı yüksek, egosu ağır yönetici için “personnongrata” yani istenmeyen insan durumundadır. Ancak bilen insan olmadan da işletme yol alamıyor, kurum değer üretemiyor. Bilen insanı ancak bilge yönetici bilebiliyor, bulabiliyor.      
-Bizden insan ise basiretsiz yönetici, egosu yüksek patron için tercih sebebidir. Ne denilirse yapar, emri ikiletmez, aldığı buyruğu sorgulamaz. Görev insanıdır. İşi doğru yapar ama doğru işi yapar mı bilinmez. Ancak birinci sınıf yönetici birinci sınıf insan arar. İkinci sınıf patron ise üçüncü sınıf “bizden” insan peşindedir.

Yukarıdaki satırlar Dr. Şeref Oğuz’un yazısından…
Tespitlere katılmamak elde değil! Ne yazık ki ülkemizin gerçeği de böyle! Bu nedenle de birçok firma zaman içinde eriyip yok oluyor. Ülkemizde patronların genel sorunu şu soruda gizli:
-Parasını benim verdiğim biri nasıl benden akıllı olabilir ki!
Bu ego terk edilmeden işletmelerin büyümesi zor! Büyüyen işletmelerin sırrı patronların kendinden daha akıllı insanları bulup yönetmesinden geçiyor!
 

DİŞİMİZİ DE YAPAY ZEKA ÇEKERSE!

 Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde yeni bir uygulama başlatıldı…
'Yapay Zeka ile Radyolojik Görüntü Analizi’ yapılıyor. Türkiye’de ilk kez gerçekleştiriliyor.
Bu yeni sistem ile hastanın hangi dişinde ne problem olduğu saniyeler içinde doktorun bilgisayarına aktarılıyor. Faydası ne?
Yapay Zeka sayesinde hekimler hastalarına günlük 100 dakikaya kadar daha fazla tedavi süresi ayırabilecek.
Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Dr. Dt. Kadir Gördeli, şu bilgiyi veriyor:
-Normalde hasta muayenesi 5-6 dakika süren bir işlem. Sistem ile röntgen ve ağız içi muayene süresi şu an 1-2 dakikaya düştü. Bu da bize bir avantaj sağlıyor.
Yakın gelecekte, dişlerimizi de yapay zekanın çekeceği günlerde gelecek gibi gözüküyor!
 

OSMALI AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI!

Eski Genç Girişimciler Kurulu Başkanı ve Bora Çelik Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bora Mehmet Osmalı, Funda Osmalı ve Tayfun Mert Osmalı’nın babaları Ahmet Osmalı yaşamını yitirdi. Merhum Ahmet Osmalı’ya Allah’tan rahmet ailesine ve sevenlerine ve dostlarına başsağlığı diliyorum.


 

GÜNÜN SÖZÜ!

Cesur olmak hiç korkmamak anlamına gelmez. Cesur olmak, korktuğumuz halde yapılması gerekeni yapmamız demektir. JudithMcNaught
 

 GÜNÜN KARİKATÜRÜ


 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi