Karacan ‘Büyük Savaşı’ kazanacak mı?

Cihan Yıldırım yazdı

26 Temmuz 2017 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Dünkü yazımda Harun Karacan’ın MKYK Üyesi olmasını ve Genel Başkan Yardımcısı seçilmesini ‘küçük savaş’ olarak nitelemiştim.
Küçük’ten kastım Karacan’ın ‘başarısına’ gölge düşürmek değil. Siyasi tarihimiz açısından tarihi bir olan bir gelişmeyi ‘sıradan’ göstermeye de çalışmıyorum.
Kim ne derse desin Karacan, önemli bir başarı elde etti. İktidar partisinde üstelik de Erdoğan’ın isteği ve onayıyla önemli makamlara geldi.
Tüm bunları bildiğim halde neden ‘küçük savaş’ diyorum?
Çünkü Karacan’ı bekleyen daha ‘Büyük Savaş’ var.
O da kendi kendine vereceği savaş!
Nefsiyle girişeceği çetin bir savaş…
Kendinden önceki çoğu politikacının kaybettiği bir savaş.
Büyük Savaş neleri içeriyor? Hangi cepheleri kapsıyor? Ne kadar sürecek? Başarı ölçütü nedir? Karacan’ın silahları neler? Yanında kim ya da kimler var?
Karacan, on yılı aşkın süredir kent gündeminde. Bu süre içinde dostu da oldu, düşmanı da… Seçimlere girdi, seçimlere müdahil oldu…
Seçim kaybetti, seçimler kazandırdı…
Makamı ve mevkii ne olursa olsun ‘kenarda’ durmadı. İkna olduktan sonra tüm gücüyle ‘taraf’ oldu.
Doğal olarak kırdı, kırıldı…
Haklı olarak gücendi, gücendirdi…
Günün sonunda doldu, doldurdu…
Şimdi elinde ‘kara kaplı’ bir defter var.
Bagaj dolu…
Hafızası çok canlı, anılar taptaze…
Karacan, geldiği konumu göz önünde bulundurup o defteri çöpe atacak mı? Tüm mesele bu…
Hem kendisi için, hem kent için hem de partisi için gerekli o kritik hamleyi yapabilecek mi?
Yediği kazıkları unutabilecek mi?
İhanetler için ‘olur böyle şeyler’ diyebilecek mi? Buradaki ‘ihanet’ vatanla ilgili değil… Kişisel ihanetlerden söz ediyorum.
Kendisini küçümseyenlere el uzatabilecek mi?
Ayağını kaydırmak isteyenlere ‘selam’ verecek mi?
Liste uzayıp gidiyor.
Karacan, bugüne kadar ki en Büyük Savaşı’nı nefsine karşı verecek. Verilen görevleri layıkıyla yapacağından kimsenin kuşkusu yok. İyi bir ekip kuracağını da biliyoruz.
Ama fakat lakin...
Büyük Savaş ne olacak?
AK Parti’nin kaderi bu yönüyle de Karacan’ın elinde. Aslında Karacan, geçtiğimiz günlerde Büyük Savaşı kazanacağına dair önemli bir ipucu verdi. Karacan, Metin Güler’in babasının cenaze törenine katıldı. Gündeme çok yansımadı ama önemli bir detaydı.
Gerisini de getirirse Karacan’ı kimse tutamaz.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
zeki 26 Temmuz 2017 19:00

Karacanın yükseleceğinden emindim, çalışkanlığı ve hatırnazlığı gözden kaçmadı. Küçük savaşıda büyük savaşıda kazanacaktır. Hiç şüpheniz olmasın. Eskişehirde bazılarının dönemi biterken yeni bir dönem başlıyor, olmasıda gerekiyordu.

0 1 Cevap Yaz
salih karabağlı 26 Temmuz 2017 15:08

sayın cihan yıldırım gördüğüm kadarıyla akp nin değirmenine su taşıyorsunuz yalnız şunu bilinki karacan a falan akp de ekmek yedirmezler akp fetöyle yola çıktı 2023 hedefleri vardı ne oldu gördük şimdide devlette tüm Atatürkçü kadroları tasfiye ettiler ve yerlerine tarikatçıları yerleştiriyorlar bir ülke düşününkü elinde yetişmiş bürokrat büyükelçi varken Atatürkçü diye yok sayıyor siz bunları görmüyormusunuz oyunun parçası olmayın bu ülke 2023 e varmadan inşallah başka 15temmuzlar yaşamaz

2 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi