“Tartışmasız” yeni dönem başladı 

Yeni dönem Büyükşehir Belediye Meclisi ilk kez bir araya geldi ve AK Partili üyeler 2023 yılı faaliyet raporunu CHP’li üyelerle birlikte onayladı.

20 Nisan 2024 09:48
A
a
Sütiş Eskişehir
Yeni dönem Büyükşehir Belediye Meclisi ilk kez bir araya geldi ve AK Partili üyeler 2023 yılı faaliyet raporunu CHP’li üyelerle birlikte onayladı.
“Yeni dönem ‘Tartışmasız’ başladı diyerek kelime oyunu yapıyorum. “Yeni dönem tartışmasız’ başladı çünkü, AK Partililer ve CHP’liler arasında bir münakaşa yaşanmadı. 
Ayrıca “Yeni dönem tartışmasız başladı” çünkü belediyelerin kolları sıvayarak çalışmaya başlaması için Meclis toplantılarının da başlaması gerekiyor.
Bizler Belediyeleri Belediye Başkanlarından ibaret sanıyoruz. Elbette belediye denildiği zaman ilk akla başkanlar gelir. Ancak belediye başkanlarının yanında bir de Belediye Meclisi bulunur ki çok önemli görevler icra eder.
Eskişehirliler CHP’li Ayşe Ünlüce’yi icraatlar yapsın diye seçti. Yine Eskişehirliler AK Partili Meclis üyelerini de Ayşe Ünlüce yönetimini denetlesin diye seçti. 
31 Mart’ta kim hangi partiye oy verirse versin bu saatten sonra Ayşe Ünlüce hepimizin belediye başkanı. CHP’li ve AK Partili Belediye Meclis üyeleri de aynı şekilde hepimizin meclis üyeleri.
Yeni dönemde AK Partili meclis üyelerinin işi biraz daha zor olacak. Çünkü azınlıktalar ve akıllarına yatmayan bir icraatı engellemeleri daha zor olacak. Ancak dengeli ve Eskişehir’in çıkarlarını ön plana alan bir muhalefet yaparlarsa, yine de başarılı olabilirler.
Bir kere daha belediye meclis üyelerini tebrik ediyor, başarılar diliyoruz.

Yerel halk da neymiş?

ABD’deki finans turlarına devam eden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Yerel halkı enflasyonun düşeceğine ikna etmemiz gerekiyor” dedi. Şimdi “Finans turu” dediysek, bizim aklımızın ermeyeceği üst düzey ekonomi toplantıları zannetmeyin. Mehmet Şimşek – tıpkı Tayyip Erdoğan’ın yaptığı gibi – kapı kapı dolaşıp borç para istiyor.
Ancak mesele bu değil. Asıl sorun Mehmet Şimşek’in kendi vatandaşlarından “Yerel halk” diye bahsetmesi. Sanki İngiltere’nin sömürgelerine gönderdiği bir vali gibi konuşmuş. Bu tarz bir konuşmadan hiç hoşlanmadık. Mehmet Şimşek’in “Halkımız” veya “Milletimiz” demesi gerekirdi. 

Sivas’ın yollarına

Sivas ve İstanbul arasındaki Yüksek Hızlı Tren hattı, 4 Mayıs’ta ilk yolcularını taşıyacak. Yüksek Hızlı Trenin 14 saat olan Sivas – İstanbul ulaşımını yarıya indirerek 7 saate düşürmesi bekleniyor. Tabii bu durum Eskişehir ve Sivas arasındaki ulaşımı da kolaylaştıracak. Bu hizmet sayesinde her iki ilin birbirine daha çok ziyarette bulunacağı açık. Yiğidoları Eskişehir sokaklarında görmek isteriz. Aynı şekilde bizler de Sivas’ın tarihi yapılarını daha kolay ziyaret edebileceğiz. Emeği geçenleri tebrik ederiz.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi