Eskişehir'de "tatil" uyarısı: Mağdur olmayın!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de "tatil" uyarısı: Mağdur olmayın!
A
a

Yaz sezonunun başlamasıyla tatil reklamları da hız kazandı. Başta sosyal medya olmak üzere birçok alanda yürütülen reklam kampanyaları hakkında uyarılarda bulunan Tüketiciyi Bilgilendirme ve Bilinçlendirme Derneği (TÜKBİLDER) Başkanı Sülahi Özalp, mağduriyet yaşanmaması adına dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Sütiş Eskişehir
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte turizm sektöründe faaliyet gösteren kuruluşlar yoğun reklam ve tanıtım faaliyetleri yürütmeye başladı. TÜKBİLDER Başkanı Sülahi Özalp, televizyonda, sosyal medyada ve basılı olan yürütülen reklam kampanyaları ile ilgili olarak uyarılarda bulundu. Tüketicilerin tatil planı yapmadan önce iyi bir araştırma yapması gerektiğini söyleyen Özalp, “Tüketicilerimiz, huzurlu bir tatil geçirebilmek için bulundukları yerdeki seyahat acentesinin güvenilir olmasına ve acentenin TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği) üyesi olup olmadığına dikkat etmelidirler” ifadelerini kullandı. 
MUTLAKA BELGELENDİRİLMELİ
Reklamlarda belirtilen otel yıldız sayılarının gerçeği yansıtıp yansıtmadığı ve satın alınan tatil paketinin içeriği konusunda mağduriyet yaşanabildiğinin altını çizen Özalp, “Burada önemli olan sözleşme. Tüketiciler sözleşmenin detaylarını iyi okumalı, ıslak imzalı bir nüshasını almalılar. Buna rağmen bir mağduriyet yaşadıkları zaman da tüketici hakem heyetlerine başvurarak haklarını alabilirler. Otellerin yıldızları konusunda da yine yanıltıcı reklam dediğimiz bir reklam türü söz konusu olabiliyor. Bu konuda da yine Ticaret Bakanlığı’na bağlı olan Reklam Kurulu’na başvurabilirler. Reklam Kurulu bunlar inceliyor ve büyük cezalar kesiyor. Ancak bunları mutlaka belgelendirmemiz lazım. Örneğin internet sayfasında bu tip bir reklam varsa mutlaka onları belge olarak indirmemiz ya da broşürler varsa onları elimizde tutmamız lazım. Belgelendirdiğimiz sürece haklarımızı her zaman arayabiliriz” dedi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi