Yılmaz Büyükerşen 1999 yılını anlattı: 1 sene çivi çakamadık ama...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Yılmaz Büyükerşen 1999 yılını anlattı: 1 sene çivi çakamadık ama...
A
a

Yılmaz Büyükerşen, 1999 depreminin ardından şehir için hayata geçirdiği projeleri anlattı. Büyükerşen, "1 sene çivi çakamadık ama projeler hazırladık" dedi.

Sütiş Eskişehir
1999 Yerel seçimlerinde belediye başkanı seçildikten hemen sonra 17 Ağustos’ta büyük depremi yaşadıklarını anlatan Büyükerşen, “1 sene çivi çakamadım. Ama başka bir şey yaptım, üniversiteden bazı arkadaşlarımı da çağırarak hep beraber ‘Eskişehir gelişim projeleri’ adı altında projeler hazırladık” dedi.

Eskişehir’in Nabzı programında, Eskişehir’de hayata geçirdiği projeleri anlatan Büyükerşen, birçok projenin temelinin 1999 Gölcük Depremi’nin ardından hazırlandığını söyledi. Belediye Başkanı olarak seçildiği ilk dönemde büyük depremin yaşandığını hatırlatan Büyükerşen, ”DSP’den 3 dönem, 15 sene başkanlık yaptım. O 3 dönem boyunca Demokratik Sol Parti üyesiydim. Ecevit zaten soktu beni siyasete. Onun döneminde koalisyonda başbakan olarak kaldığı sürede, şans da yaver gitmedi. Ben seçildim, seçildikten 3 ay sonra büyük deprem oldu. Bütün makinaları, operatörleri Ecevit’in talimatıyla körfez bölgesine gönderdik enkaz kaldırmak için. 1 sene çivi çakamadım. Ama başka bir şey yaptım, üniversiteden bazı arkadaşlarımı da çağırarak hep beraber ‘Eskişehir gelişim projeleri’ adı altında projeler hazırladık. İçme suyu, altyapı ve kanalizasyonlar, arıtma tesisler, yollar, Porsuk, köprüler, her şey değişti. Tramvay yapıldı. O hale geldik ki 15 senede, hükümet vermiyorsa bunun bir yolu vardır diye düşünüp, maliye hocası olmanın da avantajıyla; kendim nasıl finansmanlar yaratırım diye düşünüp, belediyeye gelir sağlayıp bu gelirle onları yapmaya çalıştık. Şirketleri kurduk. Belediyenin büyük kısmı zarar etti ama 2 şirket kurup birleştirip 3’üncü şirketi kurardık. Bugün için hem Park Bahçelerde, hem Alpu Yolu’ndaki bakım onarım tesisleri biraz gösterişsizdir ama Ar-Ge tesisleri dahil hepsi elimizde var. Marangoz işler, demir işleri, atölye işleri, elektrik işleri, boya işler, her şey otomatik. CNC tezgahlarına kadar var” açıklamasını yaptı.
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi