Vatan hainleri savunulamaz!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Vatan hainleri savunulamaz!
A
a

Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Cihan Taşar, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Filistin destek yürüyüşünde İskilipli Atıf ve Said Nursi’nin övülmesine tepki gösterdi. Taşar, “Tarih bilincinden yoksun, güya üniversite öğrencisi cahiller, vatan hainlerini savunmaktan çekinmiyorlar. Bunları da elbet tarih not alıyor, elbet yargı da gereğini yapacaktır” dedi

Sütiş Eskişehir
Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Cihan Taşar, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Filistin’e destek yürüyüşünde Atatürk’e, Kuvayı Milliyecilere hakaret eden ve vatana ihanet nedeniyle idam edilen İskilipli Atıf ile Atatürk’e ‘deccal’ diyen Said Nursi’nin övülmesine tepki gösterdi. Gazeteniz Anadolu yaşanan durumu, “Filistin Gölgesinde Atatürk Düşmanlığı” başlıklı manşet haberle kamuoyuna duyurmuştu.

İSKİLİPLİ ATIF VE SAİD-İ NURSİ ÖVGÜSÜ
TÜGVA Eskişehir İl Üniversiteler Koordinatörü Serdar Bayraktar konuşmasında, “Bizler ki Kudüs'ün Selahaddinleri, Malazgirt'in Alparslanları, Çanakkale'nin Seyit Onbaşıları, şapkanın eğmediği adamları, İskilipliler, Said-i Nursi, ilâhi devrin savunan adamı Erbakanları, dünyanın 5’ten büyük olduğunu kanıtlayan lider Recep Tayyip Erdoğanlarıyız” ifadelerine yer vermişti.

YÜRÜYÜŞ AMACI DIŞINA ÇIKTI
 Yürüyüşün amacından çıktığını söyleyen Taşar, “Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde, öğrenciler Filistin'e destek yürüyüşünde birde rektörün katılımı ve gözetiminde amaçlarından çıkarak Ulusal Kurtuluş Savaşı'na, Büyük Atatürk'e ve devrimlerine hakaret ediyor. Vatan hainlerine, yobazlara övgüler düzülüyor. Tekbir sesleriyle, atılan sloganlarla Çağdaş bir eğitim kurumunda, Filistin'e destek eylemi, gerici, Cumhuriyet ve Atatürk Devrimleri karşıtı bir eyleme dönüştürülüyor” ifadelerini kullandı.

TARİH BİLİNCİNDEN YOKSUN CAHİLLER
Taşar, “İsrail'in, Filistin Halkına yönelik uyguladığı insanlık dışı, vahşice uygulamalar asla kabul edilemez. İsrail Devleti bu zorbalığın hesabını muhakkak vermelidir. Bütün dünya mazlum Filistin Devletinin yanında olmalıdır. Dini, inancı ne olursa olsun insani duyguları olan vicdanlı herkes mazlumun yanında yer almalıdır. Başta, ülkeyi yönetenler de bu samimi tavrı göstermelidir” Açıklamada kullanılan “Şapkanın eğmediği adamları, İskilipliler, Said-i Nursi” tabirlerinin kabul edilemez olduğunu ifade eden Taşar, “Filistin'e destek derken, dünyanın en haklı Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı vererek, emperyalizme diz çöktürülerek kurulan Türkiye Cumhuriyeti ve Kurucusu Büyük Önder Atatürk, Cumhuriyet'in temel nitelikleri ve Atatürk Devrimleri hedefleniyor ve hakaret ediliyor. Tarih bilincinden yoksun, güya üniversite öğrencisi cahiller. Vatan hainlerini savunmaktan çekinmiyorlar. Belli ki, üniversite rektöründen cesaret alıyorlar. Bunların, tarih hocaları keşke yunan kazansaydı diyen tarih cahili püsküllü olmalı herhalde” şeklinde konuştu.

YARGI GEREĞİNİ YAPACAKTIR
Taşar açıklamasını şöyle sürdürdü: “Haklı Filistin davasını kendilerine kalkan eden cahiller ve başlarında ki rektörün tutumunu kınıyor ve adalet karşısında hesap vermelerini bekliyoruz. Hiç kimse kendi tarihine, kurtarıcı ve kurucusuna hakaret edemez, vatan hainlerini övemez. Bunları da elbet tarih not alıyor, elbet yargı da gereğini yapacaktır. Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir Şubesi olarak, bu aymazlığın takipçisi olacağımızı, Eskişehir Halkına duyururuz.”

 
Kaynak : M. Anıl Aksoy
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi