Ünlüce Eskişehir'in sesini Avrupa'da duyuracak!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Ünlüce Eskişehir'in sesini Avrupa'da duyuracak!
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Türkiye Belediyeler Birliği’nin encümen üyeliğine seçildikten sonra, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Türkiye delegasyonunda ve kongre üyesi olarak önemli görevler üstlenmeye hazırlanıyor.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, son günlerde Türkiye Belediyeler Birliği’nin encümen üyeliğine seçilmesinin ardından, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Türkiye delegasyonunda ve kongre üyesi olarak görev alacak. Ekim ayında başlayacak Avrupa Konseyi toplantıları, yerel yönetimlerin uluslararası düzeyde daha etkin bir şekilde temsil edilmesini sağlayacak. Başkan Ünlüce ayrıca, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Sosyal Demokrat Belediyecilik Eşgüdüm Konseyi (SODEMBEK) doğal üyesi olarak da görev yapacak.

SODEMBEK’in ilk toplantısı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in başkanlığında Ankara’da gerçekleştirildi. Toplantıya CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek de katıldı. Toplantıda, 14 büyükşehir ve 4 ilçe belediye başkanı bir araya geldi ve sosyal belediyecilik anlayışının örnekleri tartışıldı. Başkan Ünlüce, toplantının oldukça verimli geçtiğini ve belediyeler arasında deneyim paylaşımının önemine vurgu yaptı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, SODEMBEK üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Halk Partisi’nin en iyi kadrolara ve kaynak yönetim bilincine sahip olduğunu belirterek, partinin halkın ve mağdurların hizmetinde olduğunu vurguladı.

Toplantıya katılan diğer belediye başkanları arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay gibi isimler de yer aldı. Toplantıda, gelecek ay yapılacak tüzük kurultayı, belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu prim borçları ve yerel yönetimlerin çeşitli sorunları gibi konular görüşüldü. Ayrıca, sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeleri içeren 7527 sayılı "Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ile ilgili değerlendirmeler yapıldı.
 
Kaynak : BÜLTEN
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi