Ünlüce'den Eskişehir'in SGK prim borcu için sert çıkış!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Ünlüce'den Eskişehir'in SGK prim borcu için sert çıkış!
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) olan prim borçlarının kaynaktan kesilme yöntemiyle tahsilatının iyi niyetle bağdaşmadığını ve doğru bulmadığını söyledi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'in başkanı Ayşe Ünlüce, Esgroup’a yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP’li belediyeleri hedef alarak, "Belediyeleriniz SGK'ya olan birikmiş borçlarını ödesinler. Bakanlığımız, kaynağında bu borçların tahsiline başlayacaktır" yönündeki açıklamasının hemen ardından ilgili bakanlığın belediyelere bildirim göndermesini değerlendirdi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin yönetilemeyen bir borcu olmadığına vurgu yapan Ünlüce, şöyle konuştu: “Belediyelerin SGK borçlarının kaynaktan kesinti olarak yapılmasını yöntem olarak doğru bulmuyorum. Kaynaktan yüzde 40 kesinti yapılarak SGK prim borcu tahsilatı söz konusu. Vatandaşa hizmet götüren belediyeler için böyle bir yöntemin uygulanması son derece yanlış. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak bizim yönetilemeyecek bir borcumuz yok. SGK’ya olan borcumuzu zaten geçen yıl yapılandırmıştık. Bunun ödeme planını çıkarmıştık. Bu yılki bütçede de planlaması zaten yapılmış durumda. Bizim için ödemelerde hiçbir sıkıntı yok zaten. Ancak yöntemi doğru bulmuyorum.”

“İYİ NİYETLE BAĞDAŞMAYAN BİR DURUM VAR”

Ünlüce, tüm kamu kurumlarının borcunun bulunduğunu ancak en önemli ayrıntının hizmetleri aksatacak seviyede olmaması gerektiğine işaret ederek, “Bu yöntemle tahsilat gerçekleştirseler de vatandaşa sunduğumuz hizmetleri etkilemeyecek şekilde Eskişehir olarak biz üstesinden geliriz. Hizmetlerimizde bir aksama söz konusu olmaz. Ancak, iyi niyetle bağdaşmayan bir durumla karşı karşıyayız” değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak : ANADOLU GAZETESİ EDİTÖRÜ - TARKAN DEMİR
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi